All for Joomla All for Webmasters

AKCIJA CRVENOG KRSTA I MZ STARČEVO: Vaša krv nekome život znači

13 oktobar 2017
(0 glasova)

Poslednja u nizu ovogodišnjih akcija dobrovoljnog davanja krvi organizovana je u utorak, 12. septembra, u  sali Mesne zajednice Starčevo.

 

Ovoga puta se Starčevci baš i nisu pokazali jer je svega šest građana dobrovoljno dalo ovu dragocenu tečnost, za nešto više od dva sata trajanja akcije.

            Po rečima dr Radmile Ralić - Ristovski to veoma čudi jer su građani Starčeva jedni od najbrojnijih davaoci krvi u našem gradu. Pretpostavka je da veliki broj dobrovoljnih davalaca obavlja ovaj humani čin u Pančevu, preko koga su vezani raznim aktivnostima (poslovnim, sportskim, kulturnim...).            

            - Blizina grada mnogim Starčevcima uzrokuje veliki deo vremena proveden u Pančevu pa tamo obavljaju i ovu humanu aktivnost. Nadamo se da će ubuduće veći broj naših sugrađana sačekati i dati krv u svom mestu kako bi ova akcija nastavila da živi i bila pristupačnija ovdašnjim meštanima, ističe Ralić - Ristovski.

            Organizacija dobrovoljnog davanja krvi u Starčevu  i iduće godine će biti organizovana u tri navrata kao i do sada i to polovinom januara, maja i septembra meseca.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…