All for Joomla All for Webmasters

ZAJEDNIČKA VEŽBA STARČEVAČKIH I PANČEVAČKIH VATROGASACA

13 oktobar 2017
(0 glasova)

 Spremni za svaku situaciju

Združene snage DVD-a ”Starčevo”, vatrogasne jedinice iz Pančeva i AMS  SO ”Žandarmerija”, a u saradnji sa Domom kulture, Kreativnim kulturnim klubom i Odredom izviđača ”Nadel”,  prezentovali su vatrogasnu vežbu spašavanja u četvrtak, 22. septembra. Vežba je podrazumevala spašavanje zatečenih u požaru na spratu Doma kulture.

            Radomir Aritonović iz DVD-a ”Starčevo” tom prilikom za naš list je rekao:

- Već duže vreme planiramo vežbu ovakvog tipa. Pored pripremljenog scenarija potrebno je još   mnogo stvari odraditi za ovakvu vežbu. Nažalost, nije nas vreme poslužilo da izvedemo kompletnu zamisao ali kada su stvarni požari u pitanju, za vatrogasce ne postoje vremenske neprilike - ističe Aritnovoić. Vreme ih nije poslužilo u smislu da je veći broj građana mogao da gleda združenu vatrogasnu vežbu spasavanja civila iz objekta kojeg je  zahvatio požar.

            - Ovakve vežbe su od izuzetnog značaja za nas, članove DVD-a. Pokazali smo da možemo blagovremeno da reagujemo sa navalnim vozilom koje je u našem posedu i obezbedimo područje gde nastupaju profesionalci u spasavanju života i gašenju požara. Veoma sam zadovoljan jedinicom DVD-a ”Starčevo”  na pokazanoj spremnosti a naravno i vatrogasnom spasilačkom jedinicom  iz Pančeva koja je, pored redovnih obaveza, bila spremna za jednu ovakvu vežbu - napominje Aritonović.

G.M.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…