All for Joomla All for Webmasters

ODRŽANA SEDNICA SKUPŠTINE MZ STARČEVO: Širi se saradnja preko Dunava

13 oktobar 2017
(0 glasova)

Sednica Skupštine Mesne zajednice Starčevo održana je u sredu, 30. avgusta.

Prisutni na sednici bili su: Aca Dimitrić,  Petar Andrejić, Miša Sokolović, Dalibor Adamov, Brankica Dragojerac, Mićo Jakovljević, Zorica Kalićanin i Anton Deninger, predsednica i zamenik predsednika Izvršnog odbora Skupštine Vesna Radosavljević i Željko Terzić, predstavnici Lovačke sekcije “Jarebica“, Zoran Kozačenkov i Ilija Radojčić, predsednik Udruženja ovčara “Crno jagnje“, Sava Đurišić, predstavnici Društva pčelara “Starčevo“, Kosta Aća i Stevan Petrović, načelnik Odreda izviđača “Nadel“, Marko Ivošević i predstavnici Udruženja nesvrstanih umetnika iz Vinče, Aleksandar Dobrić i Boban Slavić

            S obzirom da je sednici prisustvovao dovoljan broj članova Skupštine  za rad i odlučivanje, predsedavajući je predložio, a Skupština prihvatila sledeći dnevni red:

  1. Predlog finansijskog plana MZ Starčevo za 2018. godinu;
  2. Potpisivanje Ugovora o administrativnim uslugama;
  3. Prezentacija pošumljavanja Starčeva;
  4. Razno

            Nakon kraćeg izlaganja jednoglasno je doneta sledeća odluka:

- da se usvoji predlog finansiskog plana MZ Starčevo za 2018. godinu. Plan je isti kao i ovogodišnji.

            Pod drugom tačkom jedoglasno je doneta sledeća odluka:

- da se sa Agencijom “Juričan“ potpiše Ugovor za administrativne usluge za naredna četiri meseca i da se za tu svrhu opredele odgovarajuća sredstva.

             Predstavnici Udruženja nesvrstanih umetnika iz Vinče prisutnima su prezentovali plan akcije uređenja i pošumljavanja dunavske obale sa vinčanske i starčevačke strane za koju su dobijena sredstva od strane Ministarstva za omladinu i sport Republike Srbije. Nakon toga Skupština je jednoglasno donela sledeći zaključak:

- da se obaveste udruženja građana za pomoć  u realizaciji ove akcije a da se prve sadnice posade na delu iza Ritske ulice ka Agrocentru “Volođa“ i to u subotu, 16. septembra.

            U nastavku sednice, član Skupštine Petar Andrejić obavestio  je članove Skupštine o radovima na uređenju Trga neolita i atarskog puta prema Ivanovu kao i o realizaciji manifestacije “Dani druženja“. Pored toga, jednoglasno su donete sledeće odluke:

- usvaja se izveštaj o realizaciji letnjeg programa;

- da se pošalje dopis -u “Vojvodina vode“ da urede prilaz skeli na bedemu kod Dunava;

- da se naloži JKP-u “Starčevac“ da se tezge na budućoj pijaci ne fiksiraju (da budu mobilne).

SN

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…