Odštampajte ovu stranicu

NIKOLA JOKOVIĆ, MLADI TALENAT: Ne odustajem od fudbala!

14 avgust 2017
(0 glasova)

Nikola Joković je rođen 1998. godine. Završio je Osnovnu školu “Vuk Stefanović Karadžić“ u Starčevu, a srednju školu upisuje u Jagodini, gde pohađa Sportsku gimnaziju.

Posle godinu dana vraća se u Starčevo i upisuje gimnaziju “Uroš Predić“. Aktivno se bavi fudbalom uprkos povredi kolena. Ne želi da odustane jer ima planove koje želi da što pre ostvari.

            Sa koliko godina si počeo da se baviš fudbalom?

            - Bilo je to sa jedanaest godina. Još kao dete,  voleo sam da igram fudbal u ulici sa drugarima i tako sam  zavoleo ovaj sport. Aktivno sam počeo da igram za Fudbalski klub “Borac“ od svoje petnaeste godine. Napustio sam klub zbog polaska u srednju školu, odnosno mog preseljenja u Jagodinu gde sam pored škole nastavio da se bavim i fudbalom.

            Nakon završetka osnovne škole odlaziš u Jagodinu i postaješ član njihovog fudbalskog kluba. Kakvo je bilo iskustvo?

            - Za mene svakako veliko iskustvo. Mnogo sam naučio od ljudi koji su vodili klub i veoma sam im zahvalan na tome. Proveo sam godinu dana u Jagodini, školovao se i igrao fudbal tako da mi je ta godina ostala u lepom sećanju i drago mi je što sam bio deo njihovog tima.

            Usledio je povratak. U kom klubu nastavljaš karijeru?

            - Tako je. Vraćam se u Starčevo, školovanje nastavljam u pančevačkoj gimnaziji, a fudbalsku karijeru u “Dinamu“. Igrao sam za prvi tim, međutim, sada imam zdravstvenih problema, tačnije povredu kolena. Čeka me operacija, tako da se sada za to spremam. Ne mogu sa sigurnošću da tvrdim da će “Dinamo“ biti klub u kojem ću igrati, posle oporavka, bitno mi je da nastavim aktivno da treniram, koji god klub bude bio u pitanju.

            Da li ti je bilo teško da uklopiš školu i treninge?

            - Dok sam bio u Jagodini nije bilo teško jer smo tamo imali sve po planu i programu. Pohađao sam Sportsku gimnaziju, znalo se kada je vreme za školu, a kada za treninge. Nisam imao vremena za druge dodatne aktivnosti, ali je bilo svakako predivno iskustvo. Posle je usledio povratak, prebacivanje u školu, malo sam se više posvetio tome. Trebalo je neko vreme da sve stvari dođu na svoje mesto.

            Sada te čeka operacija kolena, a zatim oporavak. Kakvi su planovi za nastavak fudbalske karijere?

            - Da, sada sledi operacija kolena. Plan mi je, svakako, da i dalje nastavim aktivno da treniram fudbal i da se što više posvetim tome jer želim da budem još bolji i da postignem veliki uspeh u svojoj budućoj fudbalskoj karijeri. Posle operacije, vraćam se na teren jači nego ikada i nastavljam da živim svoj san.

Jelena Jovanović

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…