All for Joomla All for Webmasters

SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA: Oslikan hram

14 avgust 2017
(0 glasova)

Sa zadovoljtvom obaveštavam Starčevce da je konačno završeno oslikavanje - freskopisanje našeg hrama Sv. Pantelejmona.

U prvoj etapi radova oslikan je brod hrama i oltar, to je osveštano 2011. godine. Sada, u drugoj fazi radova, freskopisan je hor - galerija. U prvoj etapi je oslikano 400 metara kvadratnih, a sada 96 metara kvadratnih. Takođe je osveženo oko 100 metara kvadratnih bordura ispod fresaka i plafon u priprati - ženskoj crkvi. Sa ponosom sad možemo da se pohvalimo da nam je hram jedinstven i prelep, a to zaslugom svih koji su svojim prilozima pomagali ne samo oslikavanje nego i sve mnogobrojne radove na uređenju naše svetinje. Mi smo ulepšavali našu Svetinju a Sv. Pantelejmon u znak zahvalnosti za naše dobročinstvo stoji pred Gospodom Bogom kao naš, starčevački, veliki zaštitnik. Zahvaljujem se svim priložnicima za obnovu našeg hrama i želim da im Gospod Bog mnogostruko vrati u zdravlju i svakom dobru.

Protojerej Zoran Maletić

OBAVEŠTENJE

“ U sredu, 9. avgusta, za hramovnu slavu u Starčevu, Sveta liturgija počinje u 9 časova. Posle liturgije je rezanje slavskog kolača i litija oko hrama. U popodnevnim satima je uobičajeni vašar.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…