Odštampajte ovu stranicu

KOŠARKA: Loša serija košarkaša

05 jul 2017
(0 glasova)

Seniori Borca nastavili su takmičenje u Letnjoj regionalnoj ligi grupa “A“, koja obuhvata južni Banat. Dana 20. maja Starčevci su otputovali u Crepaju da odigraju meč protiv ekipe Družina Kozlovac.

Na ovoj utakmici Borac je bio oslabljen neigranjem pet igrača. Na samom početku utakmice, tokom prve četvrtine, osetilo se da su naši momci oslabljeni, pa su prvi deo igre izgubili sa 28:5, što je i odlučilo pobednika utakmice. Naredne tri četvrtine Starčevci su odigrali znatno bolje, pa su drugu četvrtinu dobili sa 24:20, treća se završila s rezultatom  21:17 za domaće koji su dobili i poslednji segment utakmice - 25:23. Krajnji rezultat je glasio: 94:69 za tim iz Crepaje.            

Potom, 28. maja, Borac je ugostio KK  Radnički iz Kovina. Gosti su dobro otvorili utakmicu i zahvaljujući bržoj igri prvu četvrtinu dobili sa 25:15. Od druge četvrtine, Starčevci počinju da igraju kako treba pa  je drugi deo pripao domaćinu  (14:11). Treću četvrtinu su  dobili gosti (16:12), a onda se Borac uozbiljio i počeo da igra kolektivno i dobivši četvrti deo igre sa 24:9 dobio i utakmicu - 65:61 za domaće.                           

Dana 3. juna, usledilo je putovanje u Kačarevo, na megdan ekipi KK-a Jedinstvo. I ovu utakmicu, kao i prethodnu, Starčevci su odigrali neizvesno i na jednu loptu. Od samog početka utakmice videlo se da će biti izjednačena igra do samog kraja, uz mnogo početničkih grešaka sa obe strane. U prvoj  četvrtini Starčevci se bolje  snalaze i rešavaju je u svoju korist sa 28:22. Druga pripada domaćinu (16:11) kao i treća (22:11), međutim, boljom igrom u nastavku utakmice Borac dobija četvrtu četvrtinu sa 17:9 ali je krajnji rezultat bio na strani domaćina - 68:67 za Kačarevce.

Dana 17. juna odigran je komšijski derbi u Omoljici u kome je domaćin slavio sa 75:30.

Najmlađi članovi KK-a Borac, pioniri 2003. i 2004. godište, odigrali su 15. juna u Starčevu prijateljsku utakmicu sa KK-om Tamiš. Starčevci su igrali sa ekipom Tamiša koja je godinu dana starija ali su se dobro snašli i pružili dobru igru. Na kraju, Pančevci meč dobijaju sa rezultatom 77:68. Najbolji u redovima Borca bili su: Mladen Novičić i Branislav Nikić. Potom, 18. juna, odigrane su dve prijateljske utakmice u Pančevu - sa mlađim poinirima i mini basket protiv Kris-Krosa.

Zoran Kokanović

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…