All for Joomla All for Webmasters

Još jedna generacija “Vukove“ škole na pragu detinjstva i mladosti

05 jul 2017
(0 glasova)

30. maj - poslednji nastavni dan za učenike osmih razreda

“Vukovi“ maturanti su ga proslavili uz trubače,veselo i sa pesmom, u skladu sa njihovim osećanjima i saznanjem da je jedno malo životno poglavlje završeno i činjenica da će ubuduće biti nosioci veće odgovornosti koja će iziskivati još više zrelosti, doslednosti i upornosti. Svi đaci i zaposleni u Školi ispratili su svoje drugare i učenike. Poželeli su im sreću na raskršću puteva detinjstva i mladosti. Sa najviše nostalgije i sete ispratile su ih razredne starešine Aleksandar Popović, Jovanka Ristić i Milan Mrđa, kao i učiteljice LJiljana Velinov, Danijela Pećanin i Vesna Đorđević.

Dana  1. juna, održano je Opštinsko prvenstvo u malom fudbalu za dečake na otvorenom terenu kod Hale sportova Strelište u Pančevu. Tim naše škole osvojila je prvo  mesto. Članovi ekipe su: Vladimir Dobrosavljević, 7/3; Jovan Andrić,  6/2; Aleksa Kosanić, 6/2; Jovan Salihović, 6/2; Mihajlo Mačkić, 6/3; Zlatko Kostić, 6/3; Uroš Stamenković, 6/3; Dušan Marinković, 6/3; Ilija Marinković, 6/3; Lazar Milanović, 6/1;

Aleksa Dragulj, 6/1; Nikola Đokić, 6/4. Selekciju je vodio nastavnik Boško Đorđević (slika desno).

Dana 3. juna, u okviru radne subote, učenici naše škole, zajedno sa učiteljima i nastavnicima, posetili su arheološkonalazište u našem mestu. Arheolog Jasna Jovanov iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture Pančevo, upoznala ih je sa očuvanjem i oživljavanjem istorije drevnih naselja i jedne od najvećih kulturnih grupa neolitskog perioda.

Dana 5. juna, učenici naše škole od 1. do 4. razreda, imali su priliku da u Domu kulture pogledaju predstavu “Bajka o ribaru i ribici“. Bajku je je napisao Aleksandar Puškin, a ona govori o ljudskoj pohlepi i borbi između dobra i zla. Glavne uloge tumačili su: Jelica Sretenović, Milica Janketić i Dragoljub  ]orić.

Istog dana u našoj školi obeležen je Svetski dan zaštite životne sredine kroz razne aktivnosti članova Ekološke sekcije i nastavnika Vesne Stojanović i Dragane Mladenović-Drča. Cilj obeležavanja ovog dana je skretanje pažnje javnosti na brojne ekološke probleme i potrebu očuvanja životne sredine.

Matursko veče za učenike osmih razreda proslavljeno je 6. juna u restoranu “Santa Lučia“ u Pančevu. Kao i svake godine, banket je bio prilika da se učenici opuste i veselo obeleže kraj svog školovanja u osnovnoj školi. Na ovoj svečanosti su promovisani vukovci i učenik generacije. Učenici sa najboljim uspehom u ovoj generaciji osmaka su: Aleksandar Grozdić, 8/1; Petar Gujaničić, 8/2; Loza Mojsilović, 8/2; Dušica Dobrosavljević, 8/3 i Isidora Radosavljević, 8/3. Najbolji među najboljima i učenik generacije je Aleksandar Grozdić, 8/1.

U toku juna meseca organizovana je smotra sekcija pod sloganom “Naše stvaralaštvo“. Svaka sekcija u školi je javno predstavila rezultate svog rada. Školske sekcije su vid vannastavnih aktivnosti u osnovnim i srednjim školama namenjene zainteresovanim učenicima. U aktivnostima školskih sekcija nastavnici i profesori učenicima, koji su radi da nauče i saznaju nešto više na zanimljiv način uz moderne pedagoške metode, pružaju aktuelne infomacije, upoznaju ih sa naučnim trendovima i dilemama.

Dana 13. juna, na sportskom terenu škole, održana je završna svečanost predškolaca. Najmlađi Starčevci, budući đaci-prvaci, u grupnom javnom nasrupu, uz podršku svojih vaspitačica Đurene Veljković, Danijele Jajić i Tamare  Veljković, publici su prikazali kulturu govora i stečeno pozorišno i muzičko umeće.

Danijela Zilić Pećanin

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…