All for Joomla All for Webmasters

ODRŽANA SEDNICA SKUPŠTINE MZ STARČEVO: “Dani druženja“, po 22 put

05 jul 2017
(0 glasova)

Redovna sednica Skupštine MZ Starčevo održana je u ponedeljak, 5. juna. Prisutni na sednici bili su: Aca Dimitrić, Petar Andrejić, Dalibor Adamov, Goran Stojanović, Zorica Kalićanin, Miroslav Kužet, Brankica Dragojerac, Miša Sokolović, Željka Nedić, Mićo Jakovljević i Anton Deninger kao članovi Skupštine, predsednik i zamenik predsednika Izvršnog odbora Skupštine Vesna Radosavljević i Željko Terzić, gradski odbornik Vitomir Filipović i zapisničar Predrag Stanković.

S obzirom na to da sednici prisustvuje dovoljan broj članova Skupštine za rad i odlučivanje (11), predsedavajući Dimitrić je predložio, a Skupština jednoglasno prihvatila dnevni red:

  1. Usvajanje zapisnika sa prethodne sednice;
  2. Izmena finansijskog plana MZ Starčevo za 2017. godinu;
  3. Proslava slave MZ Starčevo;
  4. Formiranje tima za “Dane druženja“
  5. Razno

            Zapisnik sa prethodne sednice je usvojen jednoglasno. Pod drugom tačkom dnevnog reda, nakon izlaganja o potrebi prenamene Finansijskog plana jednoglasno je doneta sledeća odluka: usvaja se  predlog za izmenu Finansijskog plana Mesne zajednice Starčevo za 2017. godinu a koji se odnosi na preraspodelu postojećih sredstava.

            Pod trećom tačkom jednoglasno su doneta je doneta sledeća odluka: da se proslava slave MZ Starčevo, Ognjena  Marija, obavi kao i do sada u prostorijama MZ Starčevo uz rezanje slavskog kolača i prigodni koktel u Svečanoj sali a da se finansijska sredstva obezbede u sklopu sa sredstvima potrebnim za organizaciju “Dana druženja“.

            Razmatrejući narednu tačku, članovi Skupštine su formirali radni tim za organizaciju upravo letnjeg programa - pod ovom tačkom jednoglasno je doneta sledeća odluka:  da se u tim za realizaciju “Dana druženja“ pored zainteresovanih članova Skupštine MZ Starčevo, uvrste članovi Izvršnog odbora Skupštine MZ Starčevo i predstavnici Doma kulture.

            Pod tačkom razno razmatrane su inicijative odbornika mesne skupštine i zahtevi građana su zahtevi upućeni Mesnoj zajednici a jednoglasno su donete sledeće odluke:

- po predlogu Vitomira Filipovića - da se gradskoj većnici za ruralni razvoj uputi zahtev za uređenje dela atarskog puta od završetka Partizanske ulice do atarskog puta prema Bavaništu koji je izuzetno frekventan i u veoma lošem stanju;

- da se vodoprivrednom preduzeću “Tamiš - Dunav“  uputi dopis za sanaciju dva mostića na izlazu iz Partizanske ulice ka atarskom putu ka Bavaništu, po predlogu Mića Jakovljevića;

- da se ovlasti član Skupštine Anton Deninger da posreduje u rešavanju molbe građanina Vojislava Ivanovića a po pitanju problema ve-cea na pravoslavnom groblju;

- da se odobre sredstva u iznosu od 10.000 dinara za kupovinu računarske opreme;

- da se uputi dopis JKP-u “Starčevac“ za postavljanje ograde kod dečijeg igrališta u Partizanskoj ulici;

-  da se gradonačelniku uputi poziv za sastanak povodom završetka radova na muzeju u Starčevu.

- da se Agenciji za saobraćaj i “Direkciji za uređenje Pančeva“ uputi zahtev za postavljanje semafora na mestu nekadašnjeg ležećeg policajca na raskrsnici ulica Nikole Tesle i Pančevački put (Lolinica);

- da se JKP-u “Starčevac“ uputi zahtev za privremeno izmeštanje pijace na zelenoj površini kod starog zabavišta u Ulici kestenova na mestu budućeg parkinga do završetka radova na uređenju pijace.

            U sklopu ove tačke Petar Andrejić je prisutne članove Skupštine obavestio o početku radova na izgradnji pijace i skorašnjim radovima na izgradnji atarskog puta ka Ivanovu.

SN

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…