All for Joomla All for Webmasters

ODRŽANO VATROGASNO TAKMIČENJE NA OPŠTINSKOM STADIONU

05 jul 2017
(0 glasova)

GLOGONJCI NAJBOLJI VATROGASCI

Opštinsko vatrogasno takmičenje održano je u subotu, 10. juna, na Opštinskom stadionu u Starčevu.

Na vatrogasnom turniru  učestvovalo je deset ekipa a to je ujedno bilo i kvalifikaciono takmičenje za predstojeće regionalno takmičenje koje će se održati u septembru mesecu  a domaćin će biti Glogonj.

U kategoriji podmlatka učestvovale su dve  ženske ekipe od kojih je na drugom mestu bio DVD “Dolovo“ a pobednik je bila ženska ekipa DVD-a “Glogonj“. U kategoriji podmlatka za muškarce, DVD “Glogonj“ je ponovo osvojio prvo mesto dok su se na drugom mestu našli takmičari DVD-a “Dolovo“ a domaćini, Starčevci, osvojili su treće mesto. U kategoriji juniora, titula najbolje muške i ženske ekipe  u obe kategorije pripala je Glogonju. U kategoriji seniora “A“, na drugom mestu našlo se Kačarevo dok je pobeda pripala Glogonju, a kod seniora “B“ DVD “Vojlovica“ osvojilo je treće mesto, DVD “Pančevo“ drugo a DVD “Glogonj“ prvo mesto.

Na red su došli profesionalci koji su imali kvalifikacije za Evropsku vatrogasnu olimpijadu u Austriji. Na drugom mestu našla se ekipa IDVD “Rafinerija nafte Pančevo“ dok je kvalifikacije prošla pobednička ekipa IDVD “Petrohemija“.

Prvi čovek starčevačkih vatrogasaca Radomir Aritonović za naš list kaže: 

- Veoma sam zadovoljan kako je protekao takmičarski a može se slobodno reći - sportski dan. Starčevo ima odlične uslove za organizovanje ovakve vrste takmičenja a dokaz za to je ponovljena manifestacija od pre dve godine. U poseti nam je bio predsednik Vatrogasnog saveza Vojvodine Dragan LJajić koji je pohvalio organizaciju i ocenio visokom ocenom. Po završetku takmičarskog dana organizovali smo koktel i ručak za goste u Velikoj sali Doma kulture čime se zvanično završio takmičarski dan. DVD-u “Starčevo“ sada ostaje da nastavi dalju obuku podmlatka koji je danas imao priliku da na terenu iz prvog lica vidi koliko je ustvari konkurencija jaka i da bez marljivog rada i vežbe nema ni rezultata, zaključio je Aritonović.

DVD “Starčevo“ planira da, u okviru “Dana druženja“,  organizuje pokaznu vežbu “evakuacija ljudstva iz prostorije zahvaćene požarom“ a predviđeni teren je prostorija Kreatinog kulturnog kluba u sklopu Doma kulture, koji ima balkon, stepenište...

G. Milošević

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…