All for Joomla All for Webmasters

AKTUELNO

Naš mladi sugrađanin Luka Pešić rođen je 1999. godine, a zanimljivo je to što je  postao kolekcionar ploča, uglavnom narodne muzike.

GLOGONJCI NAJBOLJI VATROGASCI

Opštinsko vatrogasno takmičenje održano je u subotu, 10. juna, na Opštinskom stadionu u Starčevu.

Društvo pčelara “Starčevo“ nastavlja sa svojim aktivnostima. Ispunjavaju se zacrtane godišnje aktivnosti. Posle bagremove paše, a zbog vremenskih prilika, odnosno neprilika, pčelari ne mogu da budu zadovoljni dobijenim količinama meda ali nastavlja se dalje pohod na bagremac, lipu i suncokret.

Rođeni:
Gavrilov Ana; Fabijan Darija; Aleksovski Andrej; Restak Mihajlo; Tasković Mateja; Đurkić Dušan; Stamenković Stefan; Radosavljević Sofija; Milosavljević Danilo; Alimović Aleksej; Alimović Arijan; Orešković Iva; Šulaja Uroš; Srdić Angelina; Vukosavljević Luka; Stanković Ana; Jovanović Bogdan; Adamova Ksenija; Todorović Lenka

Nepoznati piromani uništili tri zemunice sa trščanim krovom, tor za ovce, sojenicu sa ognjištem, repliku neolitske nastambe

Živimo u vremenima globalizacije. Kako se snalazimo u tome? Svojevrsni kolektivizam, kao upečatljiva forma života na ovim prostorima, oduvek, (nekada je to bilo i sa pozitivnim prefiksom, jer, u vreme kada je Srbija bila pod Turcima, sabornost je predstavljala jedinu mogućnost za puko održavanje nacionalnog identiteta), glorifikovan je u vreme kada su ovaj prostor i život u njemu kreirali neuspeli komunisti (kada su osnovne ćelije društva bili mesna zajednica i komitet), i predstavlja (p)održavanje tendencije uniformisanosti, unisonosti i svake vrste jednakosti.

Ovih dana anksioznost naših sugrađana je česta tema. Utvrđeno je da je anksioznost ono što najviše muči mlade građane Pančeva i stanovnike okolnih mesta, što naravno uključuje i mlade Starčevce. Šta uopšte znači biti anksiozan?

Kako sam u prošlom nastavku napomenuo, vraćam se nekoliko koraka unazad, kako bi opisao još dve grane ovog velikog porodičnog stabla. Vraćam se na Tomu Blaženića (1873-?) koji je bio oženjen Magdalenom rođ. Graovac (1875-1952).

GRADI SE PIJACA I ŠETALIŠTE

Ovih dana su u strogom centru Starčeva, na Trgu neolita otvorena dva velika gradilišta. Prvo od njih je dugo najavljivano uređenje poslovne infrastrukture, u sklopu čega će biti uređena pokrivena pijaca sa novim tezgama, prilaz i parking ispred “Podunavlja“ kao i novo šetalište.

Građani Starčeva i oni koji se zadese u centru našega mesta, ovih dana mogu primetiti građevinske radnike koji oko crkve Svetog Mauricija postavljaju skele i ubrzano se pripremaju za početak radova.

Pored biciklarnika  ispred Mesne zajednice, i onih na Trgu neolita, JKP “Starčevac“ je, na zahtev MZ Starčevo, izradio i postavio nove.

Redovna sednica Skupštine MZ Starčevo održana je u ponedeljak, 5. juna. Prisutni na sednici bili su: Aca Dimitrić, Petar Andrejić, Dalibor Adamov, Goran Stojanović, Zorica Kalićanin, Miroslav Kužet, Brankica Dragojerac, Miša Sokolović, Željka Nedić, Mićo Jakovljević i Anton Deninger kao članovi Skupštine, predsednik i zamenik predsednika Izvršnog odbora Skupštine Vesna Radosavljević i Željko Terzić, gradski odbornik Vitomir Filipović i zapisničar Predrag Stanković.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…