Odštampajte ovu stranicu

PRAZNIK SPORTA: RAGBI DAN U STARČEVU

22 jun 2017
(0 glasova)

Opštinski stadion u Starčevu, u nedelju, 21. maja, bio je prestonica srpskog ragbija. Toga dana, na ragbi danu,  okupile su se četiri generacije ragbista kako bi uveličali celokupnu manifestaciju.

Program je počeo intoniranjem nacionalne himne a potom su, na dva terena, na završnom turniru snage u svojim kategorijama odmerili napre petlići i pioniri. Pobednik turnira u kategoriji petlića bila je ekipa RK-a Dinamo 1954 iz Pančeva, drugo mesto zauzela je ekipa Pobednika iz Beograda dok je  trećeplasirana bila ekipa beogradskog  Partizana.

            U kategoriji pionira Kup Srbije osvojila je ekipa Pobednika, na drugom mestu našla se ekipa RK-a Dinamo 1954, dok je na trećem mestu bila ekipa RK-a Panonija iz Rume. Medalje za petliće uručio je predsednik Ragbi saveza srbije Stevan Ilijašević dok je odličja pionirima dodelila najbolja svetska džudiskinja u kategoriji kadeta Andrea Stojadinov.

            - Ovde ima oko 130 do 150 dece iz Rume, Beograda, Pančeva, Kruševca, Starčeva  i drugih gradova. Pravi praznik ragbija je danas u Starčevu. Ovo je jedan novi početak, nova dešavanja. Imamo danas osam ekipa petlića i šest ekipa pionira. Mali je korak ali značajan i nadamo se da će uskoro biti i više ekipa - objasnio je Marko Sekulović, komesar za takmičenje i registraciju Ragbi saveza Srbije.                                                       Nakon odmeravanja snaga najmlađih ragbista usledila je utakmica veterana: RK Borac je odigrao meč protiv protiv ekipe veterana okupljenih iz cele Srbije. Iako rezultat nije bio u prvom planu, utakmica je završena nerešenim rezultatom ali je mnogobrojna publika uživala u bravurama ragbi legendi.

            Ragbi u Srbiji raste i razvija se iz dana u dan, a jedan od dokaza je veliki broj ragbista na završnom turniru Kupa Srbije za pionire i petliće - rekao je Radivoje Tasković, v.d. direktora Ragbi kluba Borac. Prema njegovim rečima, zadovoljan je odazivom klubova, a ujedno ga raduje što se sve više mladih bavi ovim sportom.

            - Dobili smo čast da organizujemo završni turnir petlića i pionira u Starčevu. Nadam se da je sve dobro prošlo. Starčevo je mesto sa ragbi tradicijom, koja je jedno vreme bila prekinuta. Nadamo se da ćemo ponovo to zaživeti. Imamo oko 20 dečaka koji lepo treniraju. Nadamo se da ćemo ovaj uspeti da još više omasovimo turnir - zaključio je  Tasković.

            Šlag na torti tog sportskog dana u Starčevu bila je prvenstvena utakmica B grupe između RK-a Dinamo Pančevo i RK-a Vojvodina Petrovgrad. Ekipa iz Zrenjanina bila je pobednik ovog meča rezultatom 43:26 i tako se učvrstila na vrhu tabele već posle dva kola. Rukovodstvo Borca   izrazilo je želju da bude domaćin utakmice reprezentacije Evropskog kupa, a da li će tako i biti, znaće se sredinom jula. Zakusku za sve učesnike ragbi turnira pripremile su udruženje žena “Neolit“.

G.M.-P.A.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…