All for Joomla All for Webmasters

ŠKOLSKE VESTI

22 jun 2017
(0 glasova)

“ Povodom Dana planete Zemlje, učenici 4/2 i 3/4, spremili su pogodnu priredbu. Posle priredbe održana je radionica kojom su učenici pokazali da smeće nije otpad. Od plastičnih flaša pravljene su kante za smeće i ukrasne saksije za cveće.

“ Na okružnom takmičenju iz istorije, učenik Viktor Ratkov iz 4/2 razreda, osvojio je 3. mesto. Na okružnom takmičenju iz biologije, učenik Ognjen Škrbić iz 6/1 razreda, osvojio je drugo mesto. Isti učnik osvojio je drugo mesto i u finalu republičkog takmičenja u matematici “Misliša 2017“.

“ Orkestar “Oktava“ OŠ “Vuk Stefanović Karadžić“, 12. aprila, učestvovao je na Gradskoj smotri u Pančevu, pod dirigentskom palicom nastavnika Dorela.

“ Na državnom takmičenju iz matemarike, održanom u Beogradu u OŠ “20 oktobar“, učenici Ognjen Škrbić (6/1) i Aleksandar Milanović (6/2) osvojili su pohvalu.

“ U okviru prrezentacije profesionalne orijentacije učenicima osmih razreda su se predstavile pančevačke srednje škole: poljoprivredna, mašinska i hemijska škola.

“ Na okružnom takmičenju iz računarstva, učenik Aleksandar Milanović iz 6/2, osvojio je prvo mesto .

“ Opštinsko takmičenje u atletici održano je 4. i 5. maja u Pančevu. Učenici naše škole postigli su sledeće rezultate: skok u dalj: Veljko Radojević, 4/1,  - treće mesto; Maša Stojčev,  6/1, - treće mesto; bacanje kugle: Vladimir Dobrosavljević, 7/3, treće mesto, Nemanja Ilić, 7/3, treće mesto; trčanje 60m: Mihajlo Mačkić, 6/3, drugo mesto; štafeta: Filip Radeka, 8/1, treće mesto, Bogdan Stamenković, 7/3, treće mesto, Vukašin Luković, 7/2, treće mesto, Nemanja Stevović, 7/2, treće mesto.

Kao prvoplasireni u svojim disciplinama pravo takmičenja na prvenstvu Vojvodine stekli su sledeći učenici: Mina Dumitru  6/4, bacanje kugle; Antonije Teofilović, 6/2, skok u dalj; Anabela Lukić, 7/1, skok u dalj; Milan Đurišić, 7/1, trčanje 300m.

“ Na okružnom takmičenju u atletici, održanom 10. maja u Vršcu, učenici naše škole postigli su izuzetne rezultate: Anabela Lukić, 7/1, skok u dalj - prvo mesto i plasirala se na dalje takmičenje; Antonije Teofilović, 6/2, skok u dalj - drugo mesto.

“ Za predškolce i učenike prvog i drugog razreda, Dobrovoljno vatrogasno društvo “Starčevo“, održalo je promociju svog društva. Pokazali su znanja i umeća i tako preneli humanu poruku koju ima vatrogasni poziv. Učenici su sa divljenjem pratili i upijali svaki pokret, a pojedini đaci su zajedno sa ekipom učestvovali u gašenju požara.

“ Tradicionalna atletska manifestacija “Kros RTS-a“ održana je i u našoj školi i to 12. maja.

“ U okviru obeležavanja Svetskog dana orijentiringa,  12. maja je održano promo-takmičenje. Učestvovala su deca od petog do sedmog razreda, iz svakog odeljenja po jedna muška i po jedna ženska ekipa i predškolci sa po tri ekipe. Takmičenje je izvedeno u parku. Ekipe su koristile orijentiring karte koju je pripremio Rade Radovanović koji je i vodio čitavo takmičenje. On je, inače, i pokrajinski sudija za planinarsku orijentiring ligu i predsednik Planinarskog orijentiring kluba “Kompas“ iz Vršca. Deca su se veoma dobro snašla jer su pre takmičenja imali obuku od strane nastavnika fizičkog vaspitanja Dragane Marinković i Boška Đorđevića i Danijele Jajić. Ukupno je podeljeno 58 medalja i diploma za osvojeno mesto i učešće.

“ Na Pokrajinskom prvenstvu u atletici održanom 16. maja u Novom Sadu, učenica Anabela Lukić, 7/2, osvojila je treće mesto u disciplini skok u dalj.

Danijela Zilić Pećanin

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…