All for Joomla All for Webmasters

SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA: Svečano u Starčevu

22 jun 2017
(0 glasova)

Proslavili smo Vrbicu, dan dečijeg slavlja i radosti, kao i Cveti, uspomenu na Hristov ulazak u Jerusalim. Molitveno smo se sećali stradanja i pogreba Hristovog. Zatim je došao dan nad danima, dan Hristovog Vaskrsenja.

Vaskrs je praznik nad praznicima, da nije bilo Vaskrsenja ne bi bilo spasenja roda ljudskog. Vaskršnje praznike smo proslavili svečano i molitveno uz prisustvo velikog broja vernika. Petnaest dana posle Vaskrsa, 30. aprila, u nedelju posvećenu ženama mironosicama, Starčevo je ponovo slavilo. NJegovo Preosveštenstvo episkop Banatski gospodin Nikanor služio je svetu Arhijerejsku liturgiju u Starčevu. NJegovom preosveštenstvu sasluživali su Protojerej stavrofor Radoslav Milanović, protojerej LJubiša Milić, Protođakon Igor i starčevački sveštenici. U propovedi Episkop je govorio o ženama Mironosicama i o problemu današnjice gde je sve manje majki i majčinstva.

Po završenoj liturgiji za goste je pripremljeno posluženje u Crkvenoj sali. U popodnevnim satima Vladika Nikanor uz sasluženje sveštenstva vebnčao je diplomiranog teologa Marka Milojevića iz Starčeva i Radu Zorić iz Gornjeg Jelovca kod Prijedora, Republika Srpska. U pozdravnoj reči Episkop je poželeo mladencima da u slozi i napretku dugo godina zajedno požive i kako u molitvama prilikom venčanja molimo za mladence da se u svemu slažu i decu da dobru imaju i da im se raduju.

Protojerej

Zoran Maletić

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…