Odštampajte ovu stranicu

KOŠARKA: Pobede na startu 2017.

04 mart 2017
(0 glasova)

Najmlađi članovi KK-a Borac,  deca 2007. i 2008. godište, 28. januara,  učestvovali su na 17. Memorialnom turniru “Rajko Žižić“, koji se održao na Beogradskom sajmu.

Naši mališani su odigrali utakmicu sa ekipom KK-a Kikinda. Na samom startu meča Borac je odlično igrao i imao veliku prednost od 10:0. Međutim, kasnije su se Starčevci opustili i dozvolili da ih Kikinđani sustignu. Ipak, na kraju Borac pobeđuje sa 33:30. Sva deca sa ovog turnira su se vratila sa zasluženom medaljom i peharom.

Potom, 29.januara, u Pančevu je usledila prijateljska utakmica sa pionirima  Kris-Krosa, u kojoj su Pančevci bili ubedljiviji, pobedivši sa 95:55. Dalje, 5. februara, mlađi pioniri su nastavili takmičenje u Kvalitetnoj ligi Vojvodine, gostujući Kris-Krosu 1, koji je lider na tabeli, bez poraza. Ovu utakmicu Starčevci su odigrali najlošije do sada što pokazuje i rezultat: 77:36 u korist Pančevaca.

Nakon toga, 11. februara, Starčevci su ugostili pančevački KK Tamiš. Posle poraza u prošlom kolu  Borac je uspeo da smogne snagu i da odigra veoma dobro veoma važnu utakmicu. Prva četvrtina je pripala gostima:  8:12; drugu Borac dobija sa 7:6, tako da se na poluvreme otišlo sa prednošću  Tamiša od 18:15. Poslednje dve četvrtine Borac rešava u svoju korist sa 9:4 i 7:6, tako da pobeđuje sa konačnih 31:28.

Dana 15. februara, Starčevci su otputovali u Kovin na megdan ekipi KK-a  Radnički. Očekivalo se da će Borac lako rešiti ovu utakmicu ali nije bilo tako. Starčevci su odlično počeli utakmicu, sa velikom borbenošću, i prvu četvrtinu rešili u svoju korist sa 18:6 . Međutim, u drugoj četvrtini  došlo je do opuštanja pa domaćini dobijaju ovaj deo igre sa 16:6. Rezultat na poluvremenu je bio 24:22 za Borac. Treću i četvrtu četvrtinu dobili su Starčevci sa 10:9 i 16:12 te na kraju pobeđuju sa 50:43.

Mlađi pioniri i dalje se nalaze na drugom mestu koje vodi na polufinalni turnir Kvalitetne lige Vojvodine, ali ima još četiri utakmice do kraja od kojih im trebaju dve pobede da prođu, a prvu sledeću utakmicu igraju sa Kris-Krisom 2, koji se takođe bori za drugo mesto i ta utakmica će verovatno rešiti koja ekipa ide dalje.

Z. Kokanović

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…