All for Joomla All for Webmasters

STARČEVAČKI SPORTISTI: Odbojka je strast

04 mart 2017
(0 glasova)

Davor Milošević rođen je 1986. godine u Pančevu. Osnovnu školu završio je u Starčevu, a srednju hemijsku školu u Pančevu. Radnik je Rafinerije nafte i jedan je od trenera u školi odbojke u Starčevu.

Pored odbojkaškog kluba Borac, u kome je počeo svoje prve treninge, igrao je još i za mlađe kategorije Dinama i Crvene zvezde, sa sedamnaest godina nastupa za Prvi tim Borca, posle toga prelazi u LJig na dve godine, a zatim se vraća u klub u kome je sve počelo gde je i dan danas. Kapiten je u Odbojkaškom klubu Borac koji se trenutno nalazi na trećem mestu na tabeli Prve lige Srbije, u drugom rangu takmičenja i borbi za ulazak u Super ligu.

Kada ste počeli da trenirate odbojku?

- Treniram od četvrtog razreda osnovne škole, ali bih napomenuo da sam u sali od kad sam prohodao jer mi je otac bio dugogodišnji trener OK-a Borac. Nekoliko godina kasnije, prelazim u OK Dinamo, a ubrzo i u Crvenu zvezdu gde sam igrao u mlađim kategorijama, do svoje sedamnaeste godine, kada prelazim u prvi tim Borca. Godine 2008-2009. ulazimo u Super ligu, a posle ispadanja iz iste, otišao sam u Spartak iz LJiga gde sam proveo dve godine i igrao prvoligaške mečeve. Posle toga sam se vratio u Borac, igram petu godinu za redom, i nameravam da u Borcu završim svoju odbojkašku karijeru.

Borite se za prvo mesto na tabeli i ulazak u najviši rang takmičenja. Kakve su vam šanse da to ostvarite?

- Prvo mesto je sada možda nedostižno, ali se borimo za baraž za Super ligu koji donosi prvo mesto u našoj ligi koju trenutno igramo i koji smo igrali i prošle sezone. Trenutno smo na samo dve pobede od drugoplasiranog Spartaka iz Subotice i do kraja sezone igramo sa direktnim konkurentima iz naše lige gde ćemo pokušati da obezbedimo drugo mesto na tabeli koje nas vodi u baraž za Super ligu gde igramo sa predposlednjom ekipom iz ovog ranga. Naše šanse su realne, ali da bi bili konkretno drugi na tabeli, mnogo zavisi i od rezultata drugih ekipa, tako da i ako pobedimo sve ekipe do kraja ne mora da znači da ćemo biti na samom vrhu tabele.

Kakva je atmosfera u ekipi, da li ste spremni za nove pobede?

- Atmosfera je odlična, poslednju utakmicu smo odigrali u Jagodini i pobedili maksimalnim rezultatom 3:0 i tako vezali našu petu uzastopnu pobedu u ligi sa samo jednim izgubljenim setom. U sledećem kolu  dolazi nam poslednjeplasirana ekipa iz Prijepolja, rekao bih da već imamo upisanu pobedu, a posle toga sledi utakmica sa prvoplasiranom ekipom iz Požarevca gde ćemo videti koliko smo spremni i uigrani i da li zapravo postoji šansa za ulazak u Super ligu.

Jedan ste od trenera škole odbojke u našem mestu. Kako napreduje rad sa najmlađim kategorijama Borca?

- U saradnji sa svojim saigračem iz kluba, Nemanjom Miletićem,, treniramo pretežno devojčice uzrasta od drugog do sedmog razreda osnovne škole. Prvu grupu čine deca 1-4. razreda, a druga je predpionirska i pionirska grupa od petog do sedmog razreda osnovne škole. Istakao bih da sam veoma zadovoljan radom sa devojčicama koje vredno i aktivno treniraju. Nažalost, nemamo zvanična takmičenja sa njima, već samo nezvanične turnire i prijateljske utakmice, gde pokušavamo da stvaramo igračice koje pokazuju talenat i kvalitet igre kao i želju za još većim usavršavanjem koje šaljemo u Dinamo ili u OK Odbojka 013, kako bi napredovale i izborile za velika takmičenja. U klubu imamo trenutno 40 devojčica i par dečaka, ali traži se mogućnost popularizacije muške odbojke, kako bi u sali bilo više dečaka. Voleo bih da napomenem da u Starčevu,  pored odbojke postoje i košarkaški i fudbalski klubovi gde deca mogu da pokažu svoj talenat, volju i želju za sportom. Na taj način bi se verujem ugasilo vreme interneta koje je nažalost udaljilo decu sa igrališta i sportskih terena.

Da li usklađuješ posao, sport i svakodnevne aktivnosti?

- Imam dosta obaveza, ali usklađujem se sa svakodnevnim aktivnostima. Radim u Rafineriji, zbog čega sam se vratio u Borac pre četiri godine. Ono što moram da pomenem jeste da uz podršku mojih šefova sa posla, treniram u proseku tri do četiri puta nedeljno i pošto su utakmice uglavnom vikendom, kolege mi izlaze u susret tako da sve za sad funkcioniše kako treba.

Planovi za budućnost?

- U principu, svoj odbojkaški limit sam dosegao igrajući Super ligu, kako u LJigu, tako i u Borcu. Moja velika želja je da, kao kapiten Borca i predvodnik ove ekipe, pokušamo da još jednom uđemo u najviši rang jer smo već dugi niz godina u samom vrhu lige koju igramo. Voleo bih da sa ovom generacijom koja je godinama zajedno “napadnemo“ najviši rang  i pokušamo da se u njoj malo duže zadržimo. Što se tiče mlađih kategorija, želja mi je da popularizacija odbojke bude još veća i da u sali imamo još više grupa kako devojčica tako i dečaka kako bi od njih stvorili naše naslednike u Odbojkaškom klubu Borac. Svako ko je zainteresovan može doći u školsku salu da pogleda trening i ukoliko je voljan može da nam se pridruži u bilo koje vreme tokom cele godine.

Jelena Jovanović

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…