Odštampajte ovu stranicu

KUD “NEOLIT“: Radno i u proteklom periodu

04 mart 2017
(0 glasova)

Dečije grupe povukle su nogu u drugom polugodištu sezone 2016/2017. Nastupili su na menifestaciji “Najlepši slavski kolač 2017“, u organizaciji Udruženja žena “Neolit“.

Takođe uzeli su učešće sa svim dečijim grupama na humanitarnom koncertu KUD-a “Abrašević“ iz Pančeva, gde su, zajedno sa njima i KUD-om “Stanko Paunović“, takođe iz Pančeva,  prikupljali sredstva za kupovinu novog EKG uređaja za pančevačku službu hitne pomoći. Akcija je bila uspešna, a  prikupljeno je više od 150.000 dinara. Ovim nastupom potvrđeni su dobri odnosi sa drugim ansamblima, na čemu su  “Neolićani“ dugo radili i što je veoma važno za dalji rad i afirmaciju.

Izvođački ansambl vredno radi u sali i sprema se za nastupe koji predstoje: - Za nas, kao centralni događaj u ovom delu sezone jeste naš martovski celovečernji koncert u Starčevu. Navikli smo našu publiku na prijatna iznenenađenja, tako da i za ovu priliku spremamo mnogo toga - kaže Uroš Ban, predsednik starčevačkog kulturno-umetničkog sruštva.

Ovom koncertu predhodiće izložba narodnih kostima u galeriji Doma kulture. Ovakva manifestacija nije gotovo nikada organizovana pa će biti zanimljiva.

Uporedo sa nastupima koji predstoje radi se i na letnjoj turneji. U opticaju je nekoliko destinacija i par ponuda ali konačna odluka još nije doneta.

KUD “Neolit“ poziva svu decu i omladinu koja su zainteresovana za ovaj vidi rekreacije, da dođu na probe koje se održavaju u Domu kulture, utorkom i petkom, u terminima koji počinju od 18 časova.

We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…