GASTRONOMI I JUGONOSTAGIČARI NA OKUPU

Drugu godinu zaredom u kafani “Đeram“ obeležen je na tradicionalan način veliki praznik nekadašnje SFRJ - Dan republike. Baš kao što se nekada radilo 29. novembra, tako ni ovoga puta nije izostao svinjokolj, topljenje čvaraka, pravljenje kobasice a sve to uz kuvanu rakijicu i kiseli kupus. Održano je i takmičenje u kuvanju svinjskog paprikaša: takmičilo se šest ekipa koje su predstavljale republike bivše Jugoslavije a svaka ekipa je imala obeležja tih republika.

Posle trosatnog “krčkanja“ žiri u sastavu: Petar Naumović, Valentina Marković i Jordan Filipović proglasio je najbolje paprikaše. Prvo mestu pripalo je “Crnoj Gori“ za koju je kuvao Petar Mandić, drugo mesto osvojila je “Slovenija“ sa kapitenom Aleksandrom Lazarovim, dok je treće mesto pripalo “Srbiji“ i majstoru kotlića Branku Jovanoviću. Organizatori iz “Đerama“ najavljuju da će ovaj događaj prerasti u tradiciju.