Fri04192024

Azurirano09:33:42 PM GMT

Back AKTUELNO ::: DRUŠTVO AKTUELNO ::: DRUŠTVO ODRŽANO TAKMIČENJE VATROGASACA

ODRŽANO TAKMIČENJE VATROGASACA

  • PDF

U subotu, 16. maja, po pravom prolećnom vremenu, u centru Starčeva okupio se veliki broj dece iz svih naseljenih mesta sa teritorije Grada Pančeva. Svaka ekipa bila je uredno uniformisana i veoma disciplinovana što je, uostalom, odlika svakog dobrog dobrovoljnog vatrogasnog društva. Domaćin, DVD “Starčevo“, jedno je od vatrogasnih društava i okuplja veliki broj mladih članova. NJima je pripala čast da organizuju ovogodišnje takmičenje.

Na takmičenju, koje je otpočelo defileom od Vatrogasnog doma do Opštinskog stadiona gde je i održano a koje je otvorio gradonačelnik Pančeva Pavle Radanov, učestvovalo je tridesetak ekipa od kojih je najviše bilo podmladka i juniora. Ovo takmičenje bilo je kvalifikacionog karaktera, za nastupajuće regionalno takmičenje, koje će se krajem oktobra održati u Kovinu. Na njega su se plasirale ekipe iz Glogonja, Rafinerije nafte Pančevo i Petrohemije.

Najmlađi vatrogasci iz Starčeva su u obe konkurencije (muškoj i ženskoj) osvojili treće mesto. Prvo mesto u muškoj konkurenciji je pripalo najmlađim vatrogascima iz Dolova, a u ženskoj Pančevcima. Juniori iz Glogonja su u obe konkurencije bili najbolji. U konkurencijama seniora Rafinerci su osvojili tri prva mesta, Glogonjci dva, dok je jedno pripalo vatrogascima iz Petrohemije. Sve u svemu, nabolje pripremljeni bili su vatrogasci iz Glogonja, koji su na takmičenje došli sa najvećim brojem ekipa i osvojili najviše prvih mesta.

Organizacija ovog takmičenja bila je izvanredna i svi učesnici su saglasni da su Starčevci dobri domaćini spremni za organizovanje takmičenja i na mnogo višem nivou.

ARHIVA: BROJ 256

ARHIVA: BROJ 255

ARHIVA: BROJ 254

ARHIVA: BROJ 253

ARHIVA: BROJ 252