Wed02202019

Azurirano01:08:20 PM GMT

Back AKTUELNO ::: DRUŠTVO AKTUELNO ::: DRUŠTVO ”APRIL - MESEC ČISTOĆE”

”APRIL - MESEC ČISTOĆE”

  • PDF

Brinimo o našem okruženju
U toku je redovna akcija “April - mesec čistoće“. Održavaju li se zelene površine kvalitetno kao i ranijih godina?
- Poslovi na održavanju čistoće na javnim površinama, uređenju zelenih površina, dečijih igrališta, čišćenju divljih deponija, povereni JKP-u “Starčevac“. Preduzeće se svih predhodnih godina trudilo da pomenute poslove izvrši kvalitetno i na vreme, bez obrzira na mnogobrojne probleme kojima se suočavamo, napominjem - ne svojom krivicom. Što zbog proteka vremena, što iz nekih drugih razloga, broj radnika sveden je ispod onog broja koji omogućava kvalitetno obavljanje svih obaveza na koje smo navikli građane Starčeva. Kako uredba Vlade Republike Srbije o zabrani zapošljavanja u javnom sektoru jednako pogađa i one koji su domaćinskim poslovali, kao što smo to mi, sa trenutnim brojem radnika koji ne možemo da promenimo biće nam potrebna pomoć svih onih koji na ovaj ili onaj način, svojim činjenjem ili nečinjenjem mogu doprineti da se poslovi izvrše kvalitetno i na vreme.

Koje poslove sada obavljate?
- Redovni poslovi na održavanju čistoće centra šireg centra, uređenje Trga neolita, košenje trave (preko 100.000 m2), održavanje dečijih igrališta i njihovo uređenje (26 igrališta na različitim lokacijama), uređenje grobalja, kao i poslovi na sahranama, uklanjanje divljih deponija (u stalnom su porastu, kao posledica zatvaranja mesne deponije), održavanje kanalske mreže u naselju, puteva i slično. Ovaj obim posla iziskuje određeni broj izvršilaca i vreme potrebno za njegovog obavljanja.

Postižete li da obavite navedene poslove?
- Nedostatak dovoljnog broja radnika direktno utiče na vreme u kome stignemo da ove poslove obavimo. Ali se trudimo. Svaka pomoć od starne sugrađana - dobrodošla je. A ona bi se ogledala u tome da svako kosi travu ispred svoje kuće, se čuva urbani mobilijar na Trgu i igralištima kao i savestan odnos prema otpadu - nemojte praviti divlje deponije.

ARHIVA: BROJ 255

ARHIVA: BROJ 254

ARHIVA: BROJ 253

ARHIVA: BROJ 252

ARHIVA: BROJ 251