Sat02162019

Azurirano02:33:54 PM GMT

Back SPORT SPORT IZVIĐAŠTVO

IZVIĐAŠTVO

  • PDF

Memorija ”Ivica Pranjić”
Već dugi niz godina izviđači starčevačkog odreda organizuju ovo memorijalno takmičenje. Ivica Pranjić je ostavio dubok i neizbrisiv trag u ovdašnjoj skautskoj organizaciji pa se stariji članovi Odreda sa setom i tugom sećaju tragično nastradalog druga. Kao što je običaj, pre početka takmičenja položeno je cveće na njegov grob a pored izviđača tom činu je prisustvovala Ivicina najbliža rodbina.

Ovo memorijalno takmičenje je organizovano u dve kategorije, a takmičile su se samo ekipe starčevačkih izviđača. Načelnica takmičenja, Lara Tomić, uz pomoć načelnika Odreda, Marka Ivoševića, pripremila je stazu i zadatke a lepo vreme je uticalo da sve protekne u najboljem redu. Ovo takmičenje je bilo ujedno i završetak projekta ”Let u bolji svet” u kome su poletarci i pčelice Odreda izviđača ”Nadel”, kroz radionice savladali programe prvog i drugog leta. Pomoć u kreativnim radionicama predvodnici poletaraca i pčelica Emiliji Ivošević pružile su Jelena Košarić i Tamara Antonijević. Od strane volonterskog centra Pančeva, memorijalu je prisustvovala Sofija Kujundžić, kojoj se izviđačka organizacija izuzetno dopala pa je rešila da i ubuduće pomogne radu Odreda u administrativnim poslovima.

Sve ekipe su bile izuzetno dobre u rešavanja zadataka tako da su pobednike u svim kategorijama odlučivale nijanse. Prvo mesto u kategoriji najmlađih osvojila je ekipa ”Frajle”, drugi su bili ”Šampioni” sa istim brojem bodova (odlučivalo je dodatno pitanje), dok su treće mesto sa nešto manjim brojem bodova bili ”Astronauti”. U kategoriji izviđača i planinki bila je još oštrija konkurencija. Prvo mesto sa 206 bodova osvojili su ”Leteći prasići”, drugi su sa pet poena zaostatka bili ”Strelci”, dok je još četiri boda manje osvojila ekipa ”Bambi-bi”.

KROKI vesti
- Odred izviđača “Nadel“ učestvovaće 1. februara na takmičenju pod nazivom “Izviđači pevaju“. Nadmetanje, na kome su Starčevci do sada više puta pobeđivali, održaće se u Beogradu.
- Starčevački skauti su, kao i ranijih godina, učestvovali u organizaciji proslave srpske Nove godine na Trgu neolita.
- U okviru akcije koju je organizovao Savez izviđača Srbije pod nazivom “Praznični čarobnjaci“ poletarci i pčelice iz Starčeva su razmenili poklone sa jatom “Pilići“ iz Odreda izviđača “Voždovac“ iz Beograda
- Petočlana delegacija starčevačkih izviđača posetila je novoosnovani odred “Beli Bor“ u Mramorku i uspostavila saradnju.
- Najmlađi članovi Odreda su gostovali u jutarnjem programi TV Pančevo, poslednjeg petka predhodne godine.
- U februaru će u prostorijama KKK biti održano filmsko veče.
- Izviđači iz Starčeva će se uskoro pobratimiti sa Odredom izviđača “Sveti Sava“ iz Beograda a kumovi su ponovo Kragujevčani.
- Projekat “Let u bolji svet“ finansiran od strane Grada Pančeva iz oblasti brige o mladima je uspešno završen a svi učesnici su pokazali zavidan nivo savladanih izviđačkih veština.

ARHIVA: BROJ 252

ARHIVA: BROJ 251

ARHIVA: BROJ 250

ARHIVA: BROJ 249

ARHIVA: BROJ 248