Wed09302020

Azurirano06:04:12 PM GMT

Back AKTUELNO ::: DRUŠTVO AKTUELNO ::: DRUŠTVO AKTIVNOSTI STARČEVAČKIH LOVACA

AKTIVNOSTI STARČEVAČKIH LOVACA

  • PDF

Lovac i njegov pas
U subotu, 11. oktobra, u organizaciji Lovačkog društva ”Jarebica”, u lovačkom reviru u Starčevu, održan je lovačko-kinološki kup ”Lovac i pas”. U pitanju je lovačka i kinološka manifestacija u kojoj svoje lovačke veštine, u paru, demonstriraju lovac i njegov pas. Naime, u vremenskom period od 15 minuta lovac sa svojim psom pretražuje teren, tražeći fazana, kojeg pas mora da ”markira”, zatim istera a lovac da ga odstreli. Sve to pod budnim okom kinološkog sudije koji gleda i ocenjuje kako lovca, tako njegovog psa i njihovu saradnju.

Na ovu manifestaciju se prijavilo 11 lovaca sa svojim psima, svi iz našeg i iz lovačkih društava u okruženju. Kinološki sudija koji je, ispred Kinološkog saveza Srbije vrsio ocenjivanje rada lovaca i pasa, bio je Nenad Stevanović iz Plandišta. Vremenski uslovi su bili gotovo idealni. Sunčano vreme sa blagim vetrom doprinelo je da ova manifestacija bude što bolje sprovedena. Domaćin se potrudio da stavi na raspolaganje odlične lovne terena na kojima ima fazanske divljači a na kojima je dodatno ispušteno desetak fazana. Učinjeno je sve da nastup svakog lovca bude što uspešniji.

Prvo mesto osvojio je lovac Stevan Đurin iz Banatskog Brestovca, sa psom rase nemački oštrodlaki pas po imenu Guza; 2. mesto pripalo je Duletu Rajliću iz Omoljice sa psom rase nemački oštrodlaki pas Aras a trećeplasirani je bio Slavko Vasiljević iz Banatskog Brestovca sa psom rase nemački oštrodlaki pas po imenu Vule. Ostali učesnici su rangirani na osnovu postignutih rezultata a trojici prvoplasiranih dodeljene su prikladne medalje. Nakon završene manifestacije organizovano je i ”treće poluvreme” za koje se postarao predsednik starčevačkih lovaca Zoran Kozačenkov, koji je pokazao da pored toga što je dobar lovac ume dobro i da kuva: pripremio je lovački gulaš za koji nije bilo nikakvih zamerki.

ARHIVA: BROJ 249

ARHIVA: BROJ 248

ARHIVA: BROJ 247

ARHIVA: BROJ 246

ARHIVA: BROJ 245