Sat04202024

Azurirano02:45:07 PM GMT

Back KULTURA VUKOVAC :: KULTIvator VUKOVAC – radovi učenika OŠ Vuk St. Karadžić

VUKOVAC – radovi učenika OŠ Vuk St. Karadžić

  • PDF

Čuperak plavi u mojoj glavi Desi se iznenada, kada se najmanje nadaš, u glavi se pojavi osoba o kojoj razmišljaš sve vreme. Zamišljam kako provodim najbolje trenutke svog života uz tu osobu.
Onda shvatiš da si se zaljubila. Ne razmišljaš o školi, kako ćeš proći školsku godinu, samo razmišljaš o njemu. Vreme provodiš u sobi, zaključana, zagrlila si svog medu, skupljena. LJubavni jadi su teški, ako kraj sebe nemaš najbolju drugaricu. Moraš biti veoma hrabar, jak i izdržljiv. Pre spavanja misliš, zamišljaš svakojake događaje koje provodiš uz njega. Kada se probudiš, prvo pomisliš na njega. Sanjariš kako ste sami na nekoj livadi, zagrljeni, sedite i pričate. Šaljete ljubavne poruke, srećni ste.
U glavi sve dece postoji neko ko pomuti život, ali vremenom te ljubavne jade zamene neki životni problemi. Na kraju shvatiš da su problemi deo života i da mora nekada biti teško.
Isidora Milićev 7/3

Pismo rodbini

Dragi moji,
Pišem vam iz NJjujorka. Ovde je prelepo. Hotel u kome imam sobu je predivan. Ima bazen, prelep ulaz u veliku baštu u kojoj živim. Tetka je vodila i do Kipa slobode kao i do mnogih znamenosti ovog velikog grada. Mnogo mi je žao što nisam bio sa vama za Uskras i Prvi maj, ali sam te praznike ovde veoma lepo proslavio. Teča mi je rekao da ćemo kada opet dođemo u Ameriku, voditi u Vašington, ili San Francisko. Bio sam na koncertima Lejdi Gage, Bijonse i Rijane. Bilo je spektakularno. Jedva čekam da vam pokažem albume na kojima su mi se lično potpisale, a fotografije vam šaljem pismom. Tetka i teča uopšte ne štede. Kupuju mi sve što poželim. Čak su mi kupili svih osam sezona moje omiljene serije “Čari“. Kada dođem, videćete šta sam vam kupio. Naišli smo na tatine rođake i išli smo na ručak. NJihov sin DŽon je “fenomenastičan“. Vraćamo se istog datuma, pa će svratiti kod nas. Volim vas puno!
P.S. Jeva čekam da vas vidim. Cmok!
Iskreno vaš, Aca.
Aleksandar Grozdić 5. razred

Nikada to neću zaboraviti

Sećam se, kao da je juče bilo, kada sam prvi put ušao u dvorište ove, meni drage škole, a za koji dan ću je napustiti.
Bilo je to pre osam godina, u jesen, kada smo svi zbunjeni stajali u holu, dok je dvorište obasjavalo “zubato“ Sunce. Pored prozora stajale su tri učiteljice i jedan učitelj. Učiteljice su počele da razvrstavaju decu i ubrzo je do mene dopro glas: “Luka, stani iza drugarice“. Bila je to učiteljica Tanja, šatirane kose, odevena, kako mi je tada izgledalo u neko poslovno odelo. Drugarica iza koje je trebalo da stanem, a koju do tada nikada nisam video, bila je Ivana Đorđević. Kada nas je razvrstala, učiteljica nas je odvela u učionicu, koja je u to vreme bila kao i ostale belih zidova, puno starih stolova i stolica. Dok smo sedeli, nastao je haos oko toga, ko će sesti sa Snežanom, najboljom devojčicom iz razreda. Mada smo se sa mnogima prvi put sreli u školi, ona je na neki način bila posebna. Na kraju Beba (druga drugarica) i ja seli smo sa Snežanom. Troje za stolom - nikada to neću zaboraviti.

Neću zaboraviti taj dan, to Sunce, zadovoljstvo i novo iskustvo koje je sledilo.
Luka Pešić 8/3

Crtanje me opušta

U slobodno vreme obožavam da crtam. Od malih nogu sam zavoleo crtanje i koju god sliku da gledam vrlo lako mogu da je nacrtam.

Moji prvi koraci su od moje četvrte godine. Stalno sam gledala neke slike iz knjiga i crtala. Krenula sam sa veoma lakom tehnikom, a to je drvenim bojama. Kasnije sam koristila sve boje. Prvo nacrtam olovkom, a posle toga počnem da bojim. Boje slikama daju život, bez boja slika nije završena. Kada sam počela sa crtanjem, najviše sam crtala Diznijeve junake. Postoji tim koji ih dalje crta i pravi nove junake. Taj tim usrećuje decu širom sveta. Kada odrasem, volela bih da i ja budem u tom timu i usrećujem decu širom sveta, koja sa radošću iščekuju nove junake koje će voleti isto kao i ove. Jednog jutra probudilo me je zvono sata i prekinuo san o izložbi. To je bila moja izložba slika na kojoj je bilo mnogo dece koja su bila jako srećna. U tom trenutku me je probudio sat i tako se završio moj san. Za moje slike inspirišu me stvari koje mi se svide na prvi pogled.
Svaki crtež me ispunjava radošću i crtanje me opušta, čini srećnom i zadovoljnom i uvek mi ulepša dan. Ivana Antić 7/3

TAJNA u 2/2

Tajna je lepa,
Tajna je sjajna,
Tajna je cvet,
Tajna je kao Sunce,
Tajna je kao tica i zvezda,
Tajna je ljubav i dobrota,
Tajna se šapne prijatelju,
Tajna je tajna,
kao svaka tajna

Teodora Pendić
Imati tajnu je važno
I to znaju svi!
Svako ima tajnu jednu,
Neko malu, il veliku,
Uvek vrlo vrednu!

Nataša Marček
Ja imam tajnu jednu,
Čitavo bogatstvo vrednu!
Moja tajna, moje blago,
Što ja imam baš mi drgao!
Svaju tajnu, svoju sreću,
Ja nikome reći neću!

Una Dimković
Miloš ima tajnu!
Marija ima tajnu!
NJihova je tajna
Slatka i ljubavna.

Tamara Vuković
Svako ima neku svoju tajnu,
Možda malu, možda sjajnu!
Sve su tajne tako sjajne,
Svaka nešto znači!
I ja imam neku tajnu
Vrlo važnu, vrlo sjajnu!

Andrija Stojković
Svako ima svoju tajnu.
Svoju tajnu samo zna,
Svoju tajnu nikom ne da.
Neko svoju tajnu bi slagao,
Neko samo mami kazao.
Ja i dalje svoju tajnu kazati
Nikom neću!

Predrag Kacijan