Wed04242024

Azurirano01:23:02 PM GMT

Back SPORT SPORT KOŠARKA: BORBA POD OBRUČIMA

KOŠARKA: BORBA POD OBRUČIMA

  • PDF

Seniori KK-a Borac, posle prekida prvenstava u Letnjoj reginolnoj ligi zbog poplava u zemlji, nastavili su sa takmičenjima.

Dana 26. maja Starčevci su gostovali ekipi Tamiš 2, gde su Pančevci pružili jak otpor i nisu se predavali do samog kraja. Međutim, Borac je smogao snage i na iskustvo dobio utakmicu sa 58:55.

Narednog vikenda, 31 maja, u goste je došla ekipa KK-a Jedinstvo iz Kačareva. U ovoj utakmici Starčevci su pružili ravnopravnu igru u prvom poluvremenu, dok Kačarevci sa par pogodaka za tri poena u poslednjoj četvrtini rešavaju pitanje pobednika, tako da je Jedinstvo pobedilo sa 90:76.

Narednu utakmicu Borac je odigrao u Opovu. U ovoj utakmici - bledo izdanje u svim segmenita igre, tako da Opovčani pobeđuju sa 67:54.

Dana 11. juna usledilo je još jedno gostovanje, ovaj put ekipi KK-a Mladost iz Uljme, koja je uvek nezgodni protivnik kod kuće, a tako je i ovog puta bilo. Sa 13 ubačenih šuteva za tri poena od strane domaćih igrača, Starčevci nisu imali šta da traže u ovoj utakmici i na kraju su izgubili sa 96:71.

Zatim, 7. juna, ugošćena je ekipa KK-a Centar iz Pančeva, gde Starčevci igraju jednu od najboljih utakmica do sada u svim segmentima igre, kako u napadu gde su odigrali smireno i pametno sa sigurnim završecima, tako i u odbrani gde je zona 2:3 presudila da Borac dobije ovu utakmicu sa rezultatom 71:56. Pobedu je donela kolektivna igra svih igrača i veoma dobra igra Danijela Stankovića koji je postigao 28 poena.

Dana 15. juna u Starčevo dolazi KK Presing iz Kovačice, još jedna u nizu dobrih ekipa. Međutim, Borac je znao sa kim ima posla i u utakmici je ušao veoma oprezno tako da je do samog kraja bilo neizvesno, ali Starčevci su održali igru u svojim rukama i na kraju dobili sa 57:54.

U sredu 18. juna Borac je gostovao Omoljčanima, gde su komšije bili bolji pobedivši sa 66:49. Tri dana kasnije, 21. juna, u Starčevu je odigrana još jedna i nizu zanimljivih utakmica, ovog puta sa Tamišem 1. Od samog starta znalo ko će pobediti, a to je govorio i rezultat u prvoj četvrtini 25:19 za domaće. Na kraju, Borac je završio utakmicu u svoju korist sa 70:56.

Pioniri Borca su 25. maja odigrali sa Tamišem 2, gde su odlično igrali i pružili zavidnu partiju, međutim, Pančevci dobija sa 50:40. Potom, 4. juna, Borac je u Opovu izgubio od sitoimene ekipe sa 81:53. Dana 18. juna Starčevci ssu izgubili od komšija iz Omoljice sa 64.22, a pretposlednjeg vikenda meseca juna kući su dočekali Tamiš 1, i iako su mlađi po 2-3 godine od svih igrača gostujuće ekipe, odlično igraju i pokazuju veliku borbenost i požrtvovanost tokom čitave utakmice, a Tamiš 1 je pobedio 60:33.

Deca 2003, 2004, 2005. godište, odigrali su dve prijateljske utakmice sa Kris-krosom, u kojoj su prvu u Pančevu izgubili sa 32:27, a u Starčevu dobili sa 40:25. Igrom su se najviše istakli: Aleksa Živanović, Lazar Aleksić, Đorđe Drinjak i Strahinja Bogdanov, tako da Starčevo u budućnosti ima na koga da računa i da stasavaju neki mladi talentovani košarkaši iz našeg mesta.