Wed04242024

Azurirano01:23:02 PM GMT

Back AKTUELNO ::: DRUŠTVO AKTUELNO ::: DRUŠTVO Vesti iz KUD-a ”Neolit”

Vesti iz KUD-a ”Neolit”

  • PDF

U ponedeljak, 2. juna, KUD “Neolit“ je učestvovao na Opštinskoj smotri koreografisanog folklora za odrasle. Veliki uspeh je uopšte taj što se naše kulturno-umetničko društvo pojavio na manifestaciji ovakvog tipa. Žiri je za nastup imao reči hvale tako da je starčevački folklorni ansambl 15. juna nastupio na zonskoj smotri sa koje se još uvek očekuju rezultati po završetku kompletnog takmičenja na nivou Pokrajine. U poslednjih 30 godina Starčevo nije imalo predstavnika na takmičenju gde se predstavljaju najbolji ansambli u Vojvodini a što bi za nas bio veliki uspeh.

Dana 22. juna u Velikoj sali Doma kulture najmlađi dečiji ansambl i starija grupa održali su zajednički humanitarni koncert u saradnji sa Tamburaškim orkestrom “Neolit“, a sredstva su upućena u humanitarne svrhe za područja pogođena poplavama.

Nenad Hadži-Miletić, potpredsednik Društva je ostvario odličnu saradnju sa rumunskim kolegama, pa je 28. juna starija dečija grupa imala nastup u susednoj državi a istog datuma prvi ansambl odazvao se pozivu KUD-a “Miodrag Miljković - Midga“ iz ]irikovca.

Od sredstava od projekta Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, KUD “Neolit“ je uspeo da kupi neophodne delove ženske nošnje za za koreografiju “Binačka Morava - Gnjilane“ sa kojom su nastupili na dosadašnjim takmičenjima i gostovanjima.