Sat04202024

Azurirano12:51:54 PM GMT

Back AKTUELNO ::: DRUŠTVO AKTUELNO ::: DRUŠTVO IZVIĐAŠTVO: Uskršnja ”tucijada”

IZVIĐAŠTVO: Uskršnja ”tucijada”

  • PDF

Druga po redu uskršnja “tucijada“ je prvobitno trebala da bude organizovana u omoljičkoj šumi na uskršnjem izletu ali je zbog nestabilnog vremena organizovana u prostorijama izviđača u Domu kulture. Pre kucanja šarenim jajima organizovana je potraga za zekom u centralnom starčevačkom parku.
Svih pet ekipa: Strelci, Trkači, Frajle, Zvezde i Pčelice su uspešno savladali potragu i uz pomoć putnih znakova pronašli zeku sa uskršnjim jajima. Nakon toga 32 takmičara su pristupila žrebu parova koji su učestvovali u uskršnjoj “tucijadi“. Nakon tri takmičarska kola po kup sistemu u polufinalu su se susreli Bojan Mišković i Teodora Jović, kao i Anja Petković i Emilija Stefanović. Iako je sam branio boje muške populacije u polufinalu Bojan, ili kako mu je bilo umetničko ime “Super Koka“, osvojio je prvo mesto i od prošlogodišnje pobednice Lare Tomić preuzeo titulu najboljeg. Drugo mesto je osvojila jedna od najmlađih učesnica ovog takmičenja Anja Petković. U borbi za treće mesto predvodnica Ema je već razbijenim jajetom sa suprotne strane pobedila pčelicu Teodoru Jović koja je ovoga puta ostala bez trofeja.
Sva razbijena jaja pa i pobedničko su u slast pojedena pa se na taj način završila i ova, nadamo se u budućnosti tradicionalna akcija.

akcija> Filmsko veče
Poslednje aprilske nedelje u prostorijama Kreativnog kulturnog kluba u Domu kulture izviđači su organizovali filmsko veče. Preko trideset skauta je uz kokice na velikom platnu odgledalo slovenački omladinski film “Gremo mi po svoje“ reditelja Mihe Hočevarja koji govori o izviđačkom životu na jednom slovenačkom taborovanju. Najveći broj najmlađih poletaraca i pčelica nije do sada doživeo višednevno kampovanje pa su im zgode i nezgode slovenačkih skauta bile izuzetno interesantne. Izviđači su nakon filma, kako i priliči ovoj organizaciji, uredili prostorije kluba.