Thu04182024

Azurirano01:26:52 PM GMT

Back SPORT SPORT ODBOJKA: Borac i dalje četvrti

ODBOJKA: Borac i dalje četvrti

  • PDF

Prava odbojkaška predstava viđena je na meču između Borca i Inđije. Iako su odbojkaši Inđije važili za velike favorite morali su da se dobro pomuče za svaki osvojeni poen. Pregršt atraktivnih poteza viđeno je sa obe strane, ali na kraju su momci iz Inđije pobedili sa 3:1 i poneli ceo plen kući. Utakmica koja je pre početka bila proglašena derbijem kola zasigurno je to i opravdala.

Posle veoma nezgodnog starta drugog dela sezone gde su se igrači Borca sastali sa dve prvoplasirane ekipe usledio je put u Zaječar na megdan sa Timokom. Plasman na tabeli blagu prednost davao je Borcu, a da su favoriti u tom meču opravdali su ubedljivom igrom i veoma lakom pobedom. Krajnji rezultat bio je 3:0 u korist odbojkaša iz Starčeva.

Četvrto kolo nastavka donelo je duel sa ekipom Kosovske Mitrovice iz istoimenog grada. Očekivala se veoma neizvesna utakmica pogotovu kada se uzme u obzir da ekipa Kosovske Mitrovice tradicionalno “ne leži“ Starčevcima. Velika borba, požrtvovanje za svaku loptu viđeno je u Hali sportova na Strelištu. Ekipe su naizmenično uzimale setove tako da se ušlo u peti, takozvani “rulet set“ u kome su gosti imali više sreće. Krajnji rezultat bio je 3:2 u korist gostiju.

Gostovanje ekipi VGSK iz Velikog Gradišta došlo je na red. Starčevci sjajno otvaraju utakmicu dolaze do prvog a posle veoma lako i do drugog seta. Blago opuštanje Starčevaca domaćini koriste i osvajaju treći set. U četvrtom setu viđena je velika borba, uslo se u neizvesnu završnicu koju domaćin na krilima mnogobrojnih navijača privodi u svoju korist. Na red je došao peti set, igrači Borca prave zavidniju prednost na početku. Mali pad sredinom seta domaćin koristi da se približi na samo dva poena zaostatka. Starčevci uspevaju da se vrate na pravi kolosek, još jednom se odmaknu i nešto mirnije uđu u završnicu koju rutinski privode kraju i pobeđuju u ovom meču sa rezultatom 3:2.

U narednom kolu OK Borac će ugostiti ekipu Dunav Voleja iz Novog Sada, zatim putuje u Klek na duel sa istoimenom ekipom, a potom ga očekuje i duel sa ekipom Železničara iz Beograda i to na domaćem terenu.