Fri04192024

Azurirano01:26:52 PM GMT

Back AKTUELNO ::: DRUŠTVO AKTUELNO ::: DRUŠTVO NAPAD NA KUĆU PREDSEDNIKA SKUPŠTINE I PALJENJE DOMA

NAPAD NA KUĆU PREDSEDNIKA SKUPŠTINE I PALJENJE DOMA

  • PDF

INCIDENTI KVARE SLIKU
Zasad nepoznato lice je u četvrtak, 30. januara, oko 21 sat, razbilo prozor na kući Ace Dimitrića, predsednika Skupštine Mesne zajednice Starčevo. Počinilac je u kuću bacio kantu za smeće prepunu pepela , što je veoma uznemirilo članove porodice dugogodišnjeg predstavnika građana najvećeg pančevačkog naseljenog mesta.

Policija je ubrzo obavila uviđaj, a Mesna zajednica Starčevo je izrazila nadu da će vinovnik bezumnog napada ubrzo biti pronađen. U saopštenju prosleđenom medijima navedeno je da je ovakav nemili događaj apsolutno nedopustiv, uz uverenje da će ostati usamljen, jer u tom veoma mirnom banatskom mestu gotovo dve decenije nije bilo sličnih incidenata, a svi politički i drugi subjekti kreiranja društvenog života odlično sarađuju u opštem interesu.

Aca Dimitrić je izjavio za da je neprijatno iznenađen ovim događajem i da tako nešto nije ni u snu očekivao. - Sve mi je još apsurdnije, s obzirom na to da se nikom nisam zamerio, niti sam se s bilo kim posvađao. Kao član Skupštine Mesne zajednice u Starčevu u petom mandatu, uvek sam se trudio da radim prvenstveno u interesu Starčevaca - naglasio je Dimitrić. Opisujući ovaj napad, on je je dodao da je nakon lomljenja prozora i venecijanera istrčao napolje, ali da je nepoznati napadač brzo pobegao. Iza njega su ostali tragovi u snegu, ali je to, kako kaže Dimitrić, nedovoljno za identifikaciju.

Predsednik Skupštine Mesne zajednice u Starčevu je izjavio da je indikativno i to što je u noći između 4. i 5. februara neidentifikovana osoba polila benzinom vrata na starčevačkom Domu kulture i podmetnula požar. Dodao je da kada je reč o tom događaju očekuje da će počinilac biti otkriven jer su na Domu kulture postavljene kamere.