Wed06232021

Azurirano08:29:34 PM GMT

Back AKTUELNO ::: DRUŠTVO AKTUELNO ::: DRUŠTVO ŠESTU GODINU ZA REDOM PODELJENI NOVOGODIŠNJI PAKETIĆI

ŠESTU GODINU ZA REDOM PODELJENI NOVOGODIŠNJI PAKETIĆI

  • PDF

DEDA MRAZ PONOVO U STARČEVU
Četiri stotine mališana iz Starčeva, deca rođEna od 2007.-2010. godine dobilo je 19. decembra na Trgu neolita, novogodišnje paketiće. Već šestu godinu zaredom Mesna zajednica Starčevo na ovaj način obeležava Svetog Nikolu.

Deda Mraz, Baka Mrazica i Dobra Vila, na Trgu neolita, uz jelku i dečje pesmice, obradovali su najmlađe Starčevce novogodišnjim paketićima. Iako nema snega, Deda Mraz je bio čvrsto rešen da poseti nestrpljive mališane iz Starčeva.
- Došli smo čarobnim sankama koje su nam poslala deca, zato što su se naši irvasi prehladili i nisu mogli da dovuku moje sanke, a usput je i tog snega nestalo, pa smo se eto tako koristili raznim magijama dobrih vila, šaljivo je komentarisao Deda Mraz, inače vaspitač u vrtiću “Kremenko“.
Zabava za najmlađe Starčevce na Trgu neolita organizuje se već šestu godinu zaredom.
- Mesna zajednica Starčevo, Dom kulture, Kreativni kulturni klub i Odred izviđača “Nadel“ priredili su ovu celodnevnu akciju i druženje na Trgu u Starčevu. Sredstva za paketiće smo sakupili od dobrih ljudi, sponozora i donatora koji su nam pomogli da sve ovo organizujemo, rekao je Petar Andrejić.
Osim paketića i fotografisanja sa Deda Mrazom, za posetioce ove žurke pripremljene su krofne i topli napici. Hladno vreme nije smetalo velikom broju mališana i njihovih roditelja da se druže sa Deda Mrazom na Trgu neolita.

BEZ GUŽVE
Ove godine izbegnuta je gužva i guranje, loša slika koja je pratila podelu paketića. Mališani su pozivani u dva termina, oni mlađi od 15 sati a oni stariji od 16:30, a i Deda Mraz je paketiće delio na platformi kojoj se nije moglo prići bez poziva.

Donatori:
Paketiće su donirali: PD Ras, JKP Starčevac, Preduzeće Merac-skele, Apoteka Farmeks, Stovarište Banija plus, Kiosk MB Rafaelo, SUR Đeram, Restoran Mehh-M, VS Minić, Menjačnica Eurotim, Rafaelo petrol, STR Luka, RR Glas, PA Štimac, Prodavnica autodelova Autostar, Kiosk Maki 1, Kafe Zerobet, Pekara Mujke, Vulkanizer Kum i Fokusnet. Akciju su organizovali Mesna zajednica Starčevo, Dom kulture, Kreativni kulturni klub i Odred izviđača Nadel.

ARHIVA: BROJ 239

ARHIVA: BROJ 238

ARHIVA: BROJ 237

ARHIVA: BROJ 236

ARHIVA: BROJ 234