Tue06182019

Azurirano03:19:10 PM GMT

Back SPORT SPORT Izviđački stroj

Izviđački stroj

  • PDF

Ovogodišnji Izviđački stroj na kome se dodeljuju nagrade i odlikovanja jedinicama i pojedincima održan je u Jagodini 10. novembra. Delegacija Odreda izviđača “Nadel“ iz Starčeva je na ovu svečanost stigla zahvaljujući Opštini Bela Crkva koja je za tu priliku obezbedila autobus kojim su se starčevački i belocrkvanski skauti prevezli do Jagodine. Načelnik starčevačkih izviđača Marko Ivošević je ovom prilikom odlikovan najvišim odlikovanjem u ovoj organizaciji “Izviđač-orao“. Treba napomenuti da je pored njega još samo sedmoro izviđača u celoj Srbiji ove godine postalo vlasnik ovog odličja. Otvaranje Stroja je obavljeno u centru Jagodine a nakon toga je velika izviđačka povorka gradom prošetala do nadaleko čuvenog akva parka gde su podeljene nagrade. Pored toga organizovan je obilazak zoološkog vrta i muzeja voštanih figura u ovom izuzetno lepo uređenom i čistom gradu.

KROKI-vesti
- Početkom iduće godine dvadesetak najmlađih izviđača će boraviti na Divčibarama u okviru priprema za prvo takmičenje koje ih očekuje krajem januara.

- Redovna godišnja Skupština Saveza izviđača Srbije održala se 17. novembra ove godine u Beogradu i na njoj je za člana nadzornog odbora Saveza izviđača Srbije jednoglasno izabran Petar Ivošević, jedan od najstarijih starčevačkih izviđača. U ovu organizaciju je ušao davne 1972. godine i prošao skoro sve funkcije u starčevačkom odredu.

- Krajem decembra će se održati odredska memorijalna akcija pod nazivom “Ivica Pranjić“ u znak sećanja na tragično preminulog izviđača. U sklopu ove akcije će se održati velika izviđačka novogodišnja žurka.

- U Odredu izviđača “Nadel“ su već počele pripreme za veliku Smotru saveza izviđača Srbije, koja će se krajem jula iduće godine održati na belocrkvanskim jezerima i na kojoj se očekuje učešće više hiljada skauta iz cele Evrope.

- Starčevački izviđači će krajem januara učestvovati na tradicionalnim “Svetosavskim izviđačkim susretima - Izviđači pevaju“ u Beogradu sa koga već imaju osvojeno nekoliko pehara.

ARHIVA: BROJ 238

ARHIVA: BROJ 237

ARHIVA: BROJ 236

ARHIVA: BROJ 234

ARHIVA: BROJ 233