Sun04282024

Azurirano11:14:12 AM GMT

Back SPORT SPORT KOŠARKA: Drugi na Olimpijadi

KOŠARKA: Drugi na Olimpijadi

  • PDF

Prvotimci KK-a Borac, njih petorica: Nenad Bojović, Nenad Ratić, Dejan Kostić, Dragan Nedić i Marko Erdeljanac u subotu 21. septembra krenuli su put Aleksinovačkih Rudnika kako bi pedstavili Starčevo na seoskoj Olimpijadi na turniru u basketu. Učestvovalo je jedanaest ekipa, a takmičenje je bilo po sistemu eliminacije. Naši momci su nakon tri ubedljive pobede došli i u polufinale, koje su nakon produžetaka pobedili sa 8:7 i tako dospeli do finala. U finalu su ih čekali domaćini, tada Starčevci prvi put gube rezultatom 8:6. Ovom prilikom naši igrači su pokazali da se u Starčevu igra dobar Basket, kao i ranijih godina uvek se vraćaju sa nekom od medalja.

Prvi tim Borca je završio Letnju razvojnu ligu na sredini tabele tj. na šestom mestu, a evo i rezultata sa poslednjih utakmica: Opovo -Borac 83:80; Borac - Mladost Omoljica 77:72; Sakule - Borac 79:70; Borac - Tamiš 84:75.

Mlađe selekcije Borca su tokom avgusta obavile pripreme na Divčibarima, kako bi se što bolje spremili za takmičenje u ligi KSS. Pored treninga odigrane i dve prijeteljske utakmice sa ekipom Kris-krosa, mlađi pioniri i revijalna utakmica sa ekipom ŽKK Partizan gde su se pored igre i druženja stekla i neka nova poznanstva. Obe utakmice Starčevci su rešili u svoju korist. Na pripremama su proglašeni i najbolji igrači i kamper, a najbolji kamper je bio Aleksandar Milanović, drugi je bio Luka Žekić, a treći Lazar Aleksić. Kod pionira najbolji izvođač šuta za tri poena je bio Nikola Turina, najbolji u slobodnim bacanjima je Mitar Andrić, kao i u šutu za dva poena. Kod mlađih pionira najbolji u izvođenju dvokoraka je Milan Ilić, mini-basket dvokorak Aleksandar Milanović, mlađi pioniri i slobodno bacanje Predrag Petrović, a mini-basket Filip Popović. Takmičenje za pionire u Kvalitetnoj ligi Srbije počinje 5. i 6. oktobra. Borac se nalazi u grupi sa Tamišem 2, Kris-krosom 1, dok se mlađi pioniri takmiče s ekipama Tamiš 1, Tamiš 2, Kris-kros 1, Kris-kros 2, Mladost i Bela Crkva.

Košarkaški klub Borac vrši upis novih članova u školu košarke, dece svih uzrasta, treninzi su u sali Osnovne škole utorkom od 19 do 20 časova i četvrtkom i petkom od 20 sati. Sve informacije na telefon: 063/83-85-659.

ARHIVA: BROJ 236

ARHIVA: BROJ 234

ARHIVA: BROJ 233

ARHIVA: BROJ 232

ARHIVA: BROJ 231