Sat04272024

Azurirano11:14:12 AM GMT

Back SPORT SPORT IZVIĐAŠTVO: Skauti vredno rade

IZVIĐAŠTVO: Skauti vredno rade

  • PDF

Odred izviđača “Nadel“ ove godine je znatno intenzivirao svoj rad uprkos finansijskim problemima koje prate i prete da ugase sva udruženja građana (gradski konkurs koji opredeljuje sredstva za rad nevladinih organizacija, umesto mesnih zajednica, još uvek nije završen). Pored toga što je u današnje vreme teško naći nekog ko će raditi volonterski što je i karakteristika svih udruženja, još je teže naći one koji će finansirati sredstva za rad i plaćanje državnih obaveza.

Starčevački skauti su ove godine jubilarni deseti put letovali u izviđačkom kampu Meljine u blizini Herceg Novog, koji organizuje Odred izviđača “Orijen“ iz Crne Gore. Blizu tridesetak starčevačkih i omoljačkih izviđača provelo je deset dana u ovom prelepom primorskom mestu u bokokotorskom zalivu.

Izviđači su pritekli u pomoć Domu kulture pa su zajedno sa njihovim volonterima ofarbali gelendere i okrečili hodnik Doma kulture na glavnom ulazu.

Poslednjeg vikenda školskog raspusta izviđači iz Starčeva su učestvovali na izviđačkom višeboju “Bobini dani“ u Kragujevcu i tom prilikom im je “za dlaku“ izmakao pehar. Osvojeno je četvrto mesto u veoma jakoj konkurenciji od dvadesetak ekipa i ako je ekipa bila oslabljena i nepotpuna neodlaskom na takmičenje Bojana Miškovića. Ekipa koja je osvojila 4. mesto u Kragujevcu je sastavljena od iskusnih izviđača Bojana Jovanovića, Lare Tomić, Filipa Stankovića i Nenada Gorunovića.

Sednica predsedništva Saveza izviđača Srbije održana je početkom septembra u Beloj Crkvi, koja je izabrana za domaćina Smotre Saveza izviđača Srbije naredne godine i na njoj je uglavnom bilo reči o tom događaju. Član predsedništva Saveza izviđača Srbije, Predrag Stanković je nakon sednice sa ostalim članovima obišao terene na kojima će se Starčevci predstaviti u verujemo velikom broju. Deset nezaboravni avanturističkih dana na belocrkvanskim jezerima će koštati šezdeset eura a na njemu će biti više hiljada skauta iz više desetina zamalja. Na početku školske godine, u subotu, 21. septembra u svečanoj sali MZ Starčevo, organizovan je prijem novih članova, poletaraca i pčelica, učenika trećih i četvrtih razreda osnovne škole. Tom prilikom su se budući skauti i njihovi roditelji upoznali sa ovom organizacijom. Tom prilikom je Odred izviđača “Nadel“ postao bogatiji za tridesetak novih članova.

ARHIVA: BROJ 236

ARHIVA: BROJ 234

ARHIVA: BROJ 233

ARHIVA: BROJ 232

ARHIVA: BROJ 231