Sat04272024

Azurirano11:14:12 AM GMT

Back AKTUELNO ::: DRUŠTVO AKTUELNO ::: DRUŠTVO SASTANAK U PANČEVAČKOJ ”DIREKCIJI”

SASTANAK U PANČEVAČKOJ ”DIREKCIJI”

  • PDF

Spisak predat, pa šta bude...
Otkako je Grad promenio svoju politiku prema naseljenim mestima došlo je do strahovitog pada u razvoju devet pančevačkih naselja. Gotovo ništa se nije radilo u naseljenim mestima u proteklih godinu dana, što zbog nestabilne političke situacije (Pančevo je gotovo godinu dana bilo bez gradonačelnika) što zbog novih pravila koja su delom plod usklađivanja sa Zakonom (država Srbija ne poznaje mesne zajednice kao jedinice lokalne samouprave) ili pak kao posledica nove politike Grada Pančeva. No, bilo kako bilo, u pripremi je novi gradski budžet za 2014. godinu i naseljena mesta su upućena na pančevačko Javno preduzeće “Direkcija“ da daju svoje predloge za infrastrukturne radove u narednoj godini. Skupština MZ Starčevo opredelila se da od “Direkcije“ zatraži sledeće:

1. Asfaltiranje Ritske ulice;
2. Opremanje radno - poslovnih zona;
3. Održavanje ulica (popravka asfalta);
4. Izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju fiskulturne sale u Osnovnoj školi “Vuk Stefanović Karadžić“.
5. Rešavanje problema preparcelacije zemljišta namenjenog za izgradnju Arheološko - turističkog parka “Neolitsko Starčevo“ i Akva parka;
6. Završetak izgradnje parkinga u ulici Pančevački put, ispred Opštinskog stadiona;
7. Izgradnja kapele na rimokatoličkom groblju;
8. Rekonstrukcija Trga neolita (2. faza, natkrivanje zelene pijace).
9. Izrada parkinga ispred pravoslavnog groblja;
10. Izgradnja kružnog toka kod PIK-a.
11. Biciklistička staza

Da li će i šta od ovoga biti uvršteno u plan JP-a “Direkcija“ za narednu godinu, odnosno, da li će se nešto od ovaga i raditi - pokazaće vreme. Kao što je već pokazalo u prethodnih godinu dana da se najbolje o sebi staraju oni koji su životno zainteresovani, u ovom slučaju pančevačka naselja koja su napredovala dok su sama odlučivala i dok im to nije oduzeto.

ARHIVA: BROJ 236

ARHIVA: BROJ 234

ARHIVA: BROJ 233

ARHIVA: BROJ 232

ARHIVA: BROJ 231