Thu04252024

Azurirano09:04:03 PM GMT

Back SPORT SPORT FUDBAL: Juriš na prvo mesto?

FUDBAL: Juriš na prvo mesto?

  • PDF

Fudbaleri starčevačkog Borca su u nedelju 14. jula na svom stadionu startovali sa pripremama za predstojeću sezonu. U narednom peridu radiće se na fizičkoj spremi igrača. U sklopu priprema planirano je da se odigra osam prijateljskih utakmica.

U taboru Starčevaca odlučni su u nameri da u narednoj sezoni ostvare cilj koji im je prošle sezone za malo izmakao, a to je plasman u Srpsku ligu. Na prvoj prozivci pojavilo se 25 igrača, među kojima je bilo osam novajlija, to su: Luković, Pešterac, Đukić, Obradović, Nikolov (Dinamo), Agbo (Nigerija), Radenković (Kolonija Kovin) i Ivan Đokić (Jugoslavija Jabuka). Klub se zahvalio nekima od igrača iz prošlogodišnjeg sastava. Odrešene ruke u izboru nove sredine dobili su: Mrčić, Radulović, Dimitrijević, Spalević, Parojčić, Miletić, Jovanović, a klub su napustili i Spasić koji je prešao u Dinamo i Nikola Poljak (ime kluba za sad nepoznato). Predrag Vučić i Ćirković odlaze na rad u Rusiju pa neće moći da igraju. Trener ekipe Borca, Miljan Blazović, bio je kratak i jasan što se tiče ambicija u narednoj sezoni:

- Ciljevi su isti kao i prošle godine, a to je da zauzmemo jedno od prva dva mesta i obezbedimo plasman u viši rang - zaključio je šef stručnog štaba Starčevaca.

Što se tiče rukovodstva starčevačkog Vojvođanskog ligaša, i tu je došlo do izvesnih promena. Sportski direktor kluba Marko Radanović podneo je neopozivu ostavku i neće više obavljati tu funkciju. Na njegovo mesto postavljen je Zoran Terzić. U narednom periodu odigraće se i pripremne utakmice: 21. jula protiv Železničara u Pančevu, zatim 27. jula protiv Dinama u Pančevu, 30. jula za slavu dolazi OFK Beograd, 3. avgusta dolazi FK Grafičar (Beograd) a nedelju danma kasnije Borac je gost Grafičaru u Beogradu, zatim 11. avgusta dolazi FK Železničar i 14. avgusta igra se utakmica u Starčevu u kojoj će Borac ugostiti FK Proleter iz Banatskog Karlovca.
P. O.

Pojačanja FK-a Borac
U Mesnoj zajednici Starčevo održana je konferencija za novinare na kojoj je predstavljeno novo pojačanje Fudbalskog kluba Borac, sumirani su rezultati rada Kluba u ovoj godini i najavljena su očekivanja u novoj sezoni Vojvođanske lige. Boje ovog kluba, u novoj sezoni, braniće internacionalni fudbaler Viktor Agbo, koji je došao iz negotinskog Hajduk Veljka. Ovaj 32-godišnji nigerijski napadač već nekoliko godina živi u Srbiji, a igrao je za fudbalske klubove iz Novog Pazara, Smedereva, Jagodine, Borče. Novinarima i prijateljima Kluba rukovodstvo Borca prezentovalo je rezultate ostvarene do sada. Petar Andrejić, član Upravnog odbora FK-a Borca, naglasio je da je prvi tim ovog kluba napravio istorijski rezultat osvajanjem trećeg mesta u Vojvođanskoj ligi, a da su mlađe kategorije Borca bile izuzetno uspešne i u samom vrhu takmičenja po kategorijama.
- Osvajanjem trećeg mesta u Vojvođanskoj ligi - Istok, ispunili smo svoj cilj. Žao mi je što nismo konkurisali za prva dva mesta u završnici prvenstva i izborili se za
plasman za baraž u viši rang. Osvajanjem 60 bodova na prvenstvu, zadovoljan sam kao trener. Nadam se da je Uprava zadovoljna, kao i navijači. Igrač koji je obeležio prvenstvo zasigurno je Zvonko Đaković, sa 19 pogodaka. Ne bih nikoga izdvajao, svi su ravnopravno konkurisali i zasluženi su za uspeh osvajanja trećeg mesta, rekao je Miljan Blazović, trener FK-a Borac.
- Viktor Agbo je igrao više lige. Igra napadača i dobićemo mnogo u špicu, očekujemo mnogo više golova, a samim tim, i bolje mesto na tabeli. Nadam se da ćemo ono što smo planirali ostvariti i ako taj cilj ostvarimo, mislim da prvo i drugo mesto neće biti neostvarivo, objasnio je Spasen Spasenovski, predsednik FK-a Borac.
Novom igraču dres sa brojem 9 uručio je Petar Andrejić i poželeo uspešnu saradnju. Viktor Agbo se na kraju obratio novinarima.
- Ja sam čovek koji daje sve maksimalno. Uvek sam igrao da pobedim. Igrao sam u mnogo klubova do sada. Uvek smo osvajali lige. Obećavam da ćemo da jurimo to prvo mesto i uđemo u viši rang takmičenja. Ja sam Viktor, ja idem uvek na pobedu, bile su Agboove reči.