Sat04202024

Azurirano10:07:39 AM GMT

Back SPORT SPORT KOŠARKA: Dobre igre naših košarkaša

KOŠARKA: Dobre igre naših košarkaša

  • PDF
left

Seniori KK-a Borac nastavili su 9. juna Letnju razvojnu ligu gde su ugostili veoma kvalitetnu i mladu ekipu iz Uljme koja je sastavljena od igrača koji igraju za Vršac. Na samom početku Borac je pružio odličan otpor i igra je bila izjednačena sa dosta koševa što se vidi i po rezultatu prve četvrtine 21:21. Drugu su dobili gosti sa 20:10, treću 23:28 a poslednju s 12:20, tako da je konačan rezultat glasio 66:89 za Mladost. Ovu utakmicu gosti su rešili u svoju korist zahvaljujući visokom procentu šuta za tri poena, čak 11 trojki.

Dana 16. juna Borac je ugostio još jednu kvalitetnu ekipu. Ovog puta je odigrana utakmica sa Opovom. Starčevci su u ovu utakmicu ušli maksimalno skoncentrisani i smireni, te se na samom početku videlo da Borac ima veću želju za pobedom. Tako je prvu četvrtinu rešio u svoju korist sa 21:12, drugu takođe dobija sa 20:17 tako da se na poluvreme otišlo rezultatom 41:19 za Starčevce. Pametnom igrom i sa odličnim šutem sa svih pozicija Borac ulazi i u nastavak utakmice te treću takođe rešava u svoju korist sa 26:22. Na početku četvrte četvrtine Starčevci su imali prednost sa 16 poena razlike a krajnji rezultat je 88:80 za Borac. U ovoj utakmici Starčevci su prUžili jednu od najboljih partija.

Potom je 16. juna Borac gostovao ekipi Tamiša gde Starčevci ovu utakmicu reševaju u svoju korist ubedljivim rezultatom 111:84 i pokazali su da u nastavku takmičenja slede još kvalitetnije igre.

Pioniri Borca su odigrali sa vršnjacima iz Opova u Starčevu i do samog kraja se vodila rezultatska klackalica, a ovog puta Opovčani izlaze kao pobednici sa 54:69.

Naše mesto i KK Borac 14.juna je posetio mladi talentovani igrač od koga se očekuje da za koju godinu igra za seniorski tim Srbije a njegovo ime je Stefan Nastić koji živi u Kanadi i igra na univerzitetu Stanford iz Kalifornije. Trenutno igra za univerzitetsku ekipu Srbije i mladu reprezentaciju naše zemlje a inače je igrao za sve mlađe selekcije Srbije. On se ovom prilikom družio sa decom iz našeg kluba i odgovarao na njihova interesantna pitanja i uputio ih šta sve treba da rade da bi postali dobri i kvalitetni prvenstveno ljudi a onda i igrači.

ARHIVA: BROJ 233

ARHIVA: BROJ 232

ARHIVA: BROJ 231

ARHIVA: BROJ 230

ARHIVA: BROJ 229