Thu01172019

Azurirano11:18:07 AM GMT

SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

  • PDF

Proslavljen Uskrs
Kao i svih predhodnih godina i ove godine u Starčevu je proslavljen najveći i najradosni hrišćanski praznik Vaskrs u našem lepom hramu Svetog Velikomučenika Pantelejmona.
Proslava, za sve hrišćane ovog velikog dogadjaja, počela je na Lazarevu subotu služenjem večernje službe u našem hramu, zatim litijom i osveženjem vrbovih grančica. Važno je reći da se ovom prazniku posebno raduju najmladji, deca koje su i ovoga puta došla u velikom broju. Posle osvećenja, vrbice su podeljene.
Na Cveti služena je sveta liturgija, a u večernjim časovima naši sveštenici prisustvovali su svetoj tajni jeleoosvedjenja u Banatskom Novom Selu.
U toku Velike (strasne nedelje) udvostručen je broj bogosluženja a posebno na Veliki četvrtak i Veliki Petak kada je bio uobičajan ili nešto veći broj vernika prisutan na svetim bogosluženjima. Posebno raduje to što je na Vaskrsnom jutrenju i Vaskrsnoj liturgiji bilo prisutno mnogo vernika a posebno omladine.
I ovoga puta svim pristutnim vernicima podeljena su i crvena Vaskrsna jaja koja su simbol života i vaskrsenja. Na kraju ovog našeg slavlja pročitana je i Vaskrsna poslanica Patrijarha Irineja.

ARHIVA: BROJ 232

ARHIVA: BROJ 231

ARHIVA: BROJ 230

ARHIVA: BROJ 229

ARHIVA: BROJ 228