Fri04192024

Azurirano08:53:22 PM GMT

Back SPORT SPORT ODBOJKA: Borac na trećem mestu

ODBOJKA: Borac na trećem mestu

  • PDF

Da je Borac u nešto slabijoj formi, videlo se i na gostovanju u Jagodini. Igra Starčevaca u prva dva seta bila je puna grešaka, dok je domaćinu sve polazilo za rukom. Prvi set Jagodina je lako rešila u svoju korist, dok se u drugom setu video samo neznatno veći otpor igrača Borca. U trenutku kada je domaćin vodio sa 2:0 u setovima, znajući da nemaju šta da izgube, Starčevci su zaigrali mnogo bolje. Od servisa preko napada i bloka videlo se drastično poboljšanje u odnosu na prva dva seta. Ovakva igra donosi rezultat, Borac veoma lako dolazi do trećeg, kasnije i četvrtog seta i utamicu uvodi u peti set.

Posle dva lako izgubljena seta domaćin se vratio u peti set kao da se ništa do tada nije desilo. Velika borba je vođena, a odbojkaši Borca odneli su tesnu pobedu na tradicionalno teškom gostovanju. Konačan rezultat - OK Jagodina - OK Borac 2:3 (25:16, 25:22, 15:25, 15:25, 13:15).

Naredno kolo donelo je duel sa ekipom Kosovske Mitrovice na domaćem terenu. Borac je igrao sa puno oscilacija, mučio se da dođe do neke prednosti, koju je zatim lako ispustao iz ruku. Prvi set gosti su rešili u svoju korist. U drugom setu malo više koncentracije na kraju imali su Starčevci i set rešavaju u svoju korist. Treći set razvijao se isto kao prvi, krajnji ishod bio je identičan. U četvrtom setu Borac je konačno zaigrao kako ume, set rešava u svoju korist veoma lako, odvodi meč u odlučujući set. Još jedan neshvatljivi pad u igri, gosti su to umeli da iskoriste i peti set lako reše u svoju korist, i tako dva vredna boda odnesu u Kosovsku Mitrovicu. Konačan rezultat - OK Borac - OK Kosovska Mitrovica 2:3 (23:25, 25:23, 21:25, 25:13, 8:15).

Gostovanje u Beogradu, narednog vikenda u bilo je neugodno. Borac je igrao sa ekipom koja se bori za opstanak, koja nema šta da izgubi i znalo se da će oni igrati maksimalno opušteno. Od prvog trenutka Starčevci su zaigrali najbolje što umeju. Kontrolisali su meč, igrali disciplivano i požrtvovano, domaćinu nisu dali ni da se ponada da u ovom meču može da uradi bilo šta. Ne raduje na ovom meču samo maksimalna pobeda, nego i prikazana igra Borca, koji je ovom pobedom potvrdio da izlazi iz blagog pada forme koji je bio prisutan proteklih nedelja. Konačan rezultat - OK Obilić - OK Borac 0:3 (15:25, 17:25, 22:25).

Ostalo je još samo tri kola do kraja, Borac igra dve vezane utakmice na domaćem terenu. Prva je odigrana 23. 3. 2013. u dvorani na Strelištu a Borac je maksimalnim rezultatom savladao OK Klek - 3:0.

Naredna je igrana u petak 29. marta protiv drugoplasirane ekipe Novog Pazara gde je Borac poražen s 3:1. Sezonu Starčevci završavaju gostovanjem u Novom Sadu ekipi Dunav Voleja. Borac je trenutno na trećem mestu sa osvojenih 40 bodova.

ARHIVA: BROJ 230

ARHIVA: BROJ 229

ARHIVA: BROJ 228

ARHIVA: BROJ 227

ARHIVA: BROJ 226