Wed01222020

Azurirano12:13:01 PM GMT

Back SPORT SPORT FUDBAL: Borac treći na kraju jeseni

FUDBAL: Borac treći na kraju jeseni

  • PDF

Ni najveći optimisti se nisu tome nadali. Ipak, fudbaleri Borca iz Starčeva ostvarili su uspeh vredan pažnje. Posle petnaest utakmica odigranih u Vojvodjanskoj ligi, grupa Istok, oni su treći na tabeli.

Starčevci su tokom jeseni i zime 2012. godine zabeležili čak deset pobeda, igrali su četiri puta nerešeno i samo jednom su poraženi. To im je donelo 34 boda i treće mesto na tabeli, a samo su Novi Bečej, kao prvi, i Bačka ispred najvećeg iznenadjenja u ovom rangu takmičenja.

Šta je to Starčevce izbacilo u prvi plan fudbalske Vojvodine? Da li je reč o instant delu ili su ljudi koji vode ovaj sportski kolektiv rešeni da nastave putem uspeha? To su samo neka od pitanja koja zaslužuju odgovor. Slobodno se može reći da su se poklopile kockice u mozaiku Borca. Infrastruktura kluba iz mesta nadomak Pančeva je za svaku pohvalu. Starčevci imaju stadion na kojem mogu da im pozavide. Tu su i pomoćni objekti, renovirane svlačionice i drugo. Mala ali aktivna uprava kluba stala je iza igrača i njihovih potreba, rasteretivši ih briga oko čuvenog pitanja: kad će plata? Starčevci imaju mladog ali, sada se to dobro vidi, veoma perspektivnog trenera. Reč je o Miljanu Blazoviću, koji “raste“ s timom na čijem je čelu. Radan je, pronicljiv i nametnuo se svojim idejama, a igrači ga uvažavaju iako je deo njih stariji od njega. Šta reći o igračima Borca? Tim je popunjen na svim pozicijama, a ako u zimskoj pauzi uspeju da dovedu jednog igrača sredine terena, organizatora, plan da se još više napreduje biće ostvarljiv. Bili su prava sportska porodica i svi su podjednako zaslužni za dobar rezultat, pa nećemo nikoga izdvajati iz grupe.

Navijači su posebno blago kluba. Reč je o odanosti koja se retko sreće. Tribina stadiona uvek je puna, a sve više njih, organizovano, bilo je i na gostovanjima. Može li Borac na proleće otići i korak dalje? Naravno da može, ali presudna će biti želja rukovodstva kluba i igrača, kao i podrška Grada Pančeva.
Ukoliko svi zajedno potvrde da je interes grada, Starčeva i Borca da udju u Srpsku fudbalsku ligu, to će se i desiti.

ARHIVA: BROJ 227

ARHIVA: BROJ 226

ARHIVA: BROJ 225

ARHIVA: BROJ 224

ARHIVA: BROJ 223