Wed04242024

Azurirano11:40:44 PM GMT

Back AKTUELNO ::: DRUŠTVO AKTUELNO ::: DRUŠTVO NASTAVLJENI RADOVI NA PREČISTAČU OTPADNIH VODA

NASTAVLJENI RADOVI NA PREČISTAČU OTPADNIH VODA

  • PDF

Instalira se mašinska oprema
Instaliranjem opreme na objektu prečistača nastavljeni su radovi na starčevačkoj kanalizaciji. Rok za ovaj posao je 75 dana i očekuje se da će do proleća radovi biti gotovi. Obilazeći gradilište, pokrajinski poslanik Petar Andrejić je rekao da očekuje da neće biti prepreka koje su do sada bile a to je transfer novca iz Beograda u Novi Sad, a onda iz Fonda za kapitalna ulaganja prema izvođačima radova i da će ovaj posao konačno biti uspešno završen.

LJubodrag Vuletić, mašinski inženjer u “Milenijum timu“, firmi koja izvodi radove, kaže: - Počeli smo sa radovima na montaži hidro-mašinske opreme za prečistač. Oprema je poručena, deo je stigao i montira se. Svi radovi mašinske prirode biće završeni u okviru od dva i po meseca što će obezbediti da se prečistač završi u ranim prolećnim mesecima.

U Starčevu su u toku radovi izrade priključaka građana na kanalizacionu mrežu. Do sada je urađena kanalizaciona mreža u celom naselju, a završeni su i radovi oko potisnog cevovoda od prečistača do Dunava. Ostalo je još da se završe radovi na prečistaču i da se izvrši premošćivanje mreže preko bedema na Dunavu, a kada se taj segment završi, kanalizacija će se pustiti u funkciju.

Izvor: Radio Pančevo