Wed07182018

Azurirano06:40:21 PM GMT

Back KOMENTARI UOPŠT(in)AVANJE uOPŠTINAvanje Kuvanje svinjskog paprikaša u organizaciji restorana “Đeram“

Kuvanje svinjskog paprikaša u organizaciji restorana “Đeram“

  • PDF

Iako je prvobitno bilo u planu kuvanje kupusa, nakon razgovora sa potencijalnim učesnicima kotlića u organizaciji restorana “Đeram“, odlučeno je da se kao i predhodne godine organizuje takmičenje u kuvanju svinjskog paprikaša. Dvadesetak ekipa sa svojim kotlićima i majstorima kulinarskih veština pokušalo je da se dokaže u spremanju ovog popularnog banatskog specijaliteta. Mada je po naučnim istraživanjima svinjsko meso nezdravo kod nas se mnogo koristi i od njega se mogu napraviti raznovrsne i izuzetno ukusne đakonije što se i nakon ovog takmičenja moglo ustanoviti. Najbolji majstor u spremanju ovog specijaliteta ove godine je bio dugogodišnji nastavnik naše škole Branko Jovanović uz pomoć Jove Đokića koji su osvojili pobednički pehar. Drugoplasirani kotlić pripremio je Steva Tolomačev, dok je treće mesto pripalo Jovanu Nedeljkovu. Sve vreme spremanja ovog banatskog specijaliteta, pa i nakon toga takmičare su zabavljali tamburaši. Pored standardnog orkestra koji u ovom restoranu redovno muzicira ovoga puta su nastupali i tamburaši TO “Neolit“ iz Starčeva. Najvažnije od svega da je naziv manifestacije “Dani druženja“ opravdao svoje ime i da se druženje nastavilo i nakon proglašenja pobednika.

ARHIVA: BROJ 222

ARHIVA: BROJ 221

ARHIVA: BROJ 220

ARHIVA: BROJ 219

ARHIVA: BROJ 218