Fri04192024

Azurirano12:27:19 PM GMT

Back AKTUELNO ::: DRUŠTVO

AKTUELNO ::: DRUŠTVO

Opština Starčevo

  • PDF

Mnogi sugrađani se s pravom pitaju jel' Starčevo opština ili nije? Naše mesto zvanično još uvek nije postalo opština mada po mnogim aspektima to zaslužuje.

AKTIVNOSTI DVD-A

  • PDF

Vatrogasci u službi građana
Od početka godine Dobrovoljno vatrogasno društvo je uzelo veoma aktivno učešće u praćenju različitih programa sportskog i kulturnog sadržaja i tradicionalno dežurstvo u toku žetve pšenice koja je u našem ataru trajala dvadesetak dana.

Pavlov i Farkaš posetili FK “Borac“

  • PDF

PANČEVO, 23. jul 2012. (TV Pančevo) – Zamenik gradonačelnika Saša Pavlov, i član Gradskog veća za zadužen omladinu i sport Aleksandar Farkaš obišli su danas starčevački Fudbalski klub “Borac“.

Kad požar zapali...

  • PDF

Još jedan vreo dan. Termometar pokazuje 36 stepeni, a sat 15:40. Sedimo na tarasi i jedemo bostan. U vazduhu osećamo dim - prvo sam pomislio: - Bože, stvarno neki ljudi nemaju osećaj za vreme kada treba i dali uopšte po ovom vremenu treba paliti otpad. I dok o tome razmišljam, okrećem se prema polju i vidim gust dim koji se diže sa njive gde je do pre par nedelja bilo žito. Ustajem i krećem ka zadnjim vratima u dvorištu i imam šta da vidim - slama od žita koja je ostala posle žetve na njivi, gori uveliko!

SRPSKA PRAVOSLAVNA CRKVA

  • PDF

Ognjena Marija
Sveta Velikomučenica Marina - Ognjena Marija (17. tj. 30. juli)
Sveta velikomučenica Marina rođena je u neznabožačkoj porodici koja je živela u Antiohiji Pisidijskoj. U dvanaestoj godini je čula za hrišćanstvo i počela da uči o Hristu, Bogorodici, apostolima i da upoznaje osnove hrišćanske vere.