Sun01262020

Azurirano03:15:55 PM GMT

Back SPORT SPORT ATLETIKA

ATLETIKA

  • PDF

U nedelju, 22 aprila održan je jubilarni 25. Beogradski maraton, jedan od najvećih srpskih sportskih događaja u godini na kome je učestvovao i Starčevac Miloš Milovanović. Član Atletskog kluba Dinamo je dokazao da je definitivno budućnost srpske atletike na dugim prugama. U apsolutnom plasmanu u polumaratonu je osvojio treće mesto sa rezultatom 1:12,28 - bolji su bili samo Kristijan Stošić iz AK Mladost Užice i iskusni takmicčar iz Grčke Papandreopulos.

Posle dugo vremena Srbija je imala dva predstavnika na pobedničkom postolju u svojoj prestonici. Iako povređen, Miloš nije želeo da propusti trku za koju se dugo spremao i po vrlo teškim vremenskim uslovima za dugoprugaše ostvario definitivno najbolji plasman u karijeri. U okviru državnog prvenstva u polumaratonu Miloš je zauzeo visoko drugo mesto, i tako dokazao napredak u ovoj teškoj atletskoj disciplini.

I ostali atletičari iz Starčeva su imali uspeha predhodnih nedelja. Marko Milovanović je pobedio u okviru Novosadskog polumaratona, u trci na 11km, dok je na prvenstvu Vojvodine u krosu osvojio 3. mesto, dok je Miloš Gašović bio drugi na krosu Vojvodine. Naredno bitno takmičenje se održava 5. maja, i to prvenstvo Srbije u planinskom trčanju-izborno za reprezentaciju Srbije, čiji je Miloš postao član prošle godine, a Marko je u najužoj konkurenciji. Ako sve prođe po očekivanju, i ako potvrde dobru formu, braća Milovanović će obući dres Srbije u junu, na prvenstvu Balkana, i time posle 13 godina bavljenja ovim sportom ostvariti svoj cilj, za koji su naporno trenirali svih ovih godina.

ARHIVA: BROJ 218

ARHIVA: BROJ 217

ARHIVA: BROJ 216

ARHIVA: BROJ 215

ARHIVA: BROJ 214