Thu03282024

Azurirano03:15:55 PM GMT

Back SPORT SPORT ODBOJKA: Jović novi predsednik OK Borac

ODBOJKA: Jović novi predsednik OK Borac

  • PDF

U svečanoj sali Mesne zajednice u četvrtak 12. aprila, održana je izborna skupština Odbojkaškog kluba Borac, na kojoj je postavljeno novo rukovodstvo tog sportskog kolektiva. Sastanak je vodio Boža Kojić, sada već bivši generalni sekretar kluba, koji je u OK-u Borac od njegovog osnivanja.

- Uspešno smo okončali još jednu sezonu u prvoligaškom društvu, koja je možda mogla da bude rezultatski bolja, ali moramo biti zadovoljni. Borac već 17 godina igra u saveznom rangu, postao je ozbiljna sportska institucija, ali smatram da je došlo vreme za promene u rukovodećim strukturama kluba. Predsednik Radomir Tucakov i ja ne možemo više sami. Naravno da je bilo i grešaka, da je moglo da se radi i bolje, ali kada podvučem crtu, zadovoljan sam urađenim i ponosan sam što sam deo istorije Borca - rekao je Boža Kojić.

Skupštini su prisustvovali brojni bivši i sadašnji igrači, kao i Darko Jovičić, predsednik Sportskog saveza našega grada. - Koliko sam mogao, toliko sam uradio. Za vreme mog mandata Borac je dva puta igrao u Superligi, a najradosniji sam zbog toga što je većina igrača iz Starčeva i Pančeva. Ostaću u klubu, ali ću pomagati mlađim kategorijama, jer smatram da je to budućnost Borca - istakao je Radomir Tucakov Lala, sada već bivši predsednik Borca.

Potom je na red došao izbor novih čelnika ovog uspešnog sportskog kolektiva. Za prvog čoveka OK-a Borac, na period od pet godina, jednoglasno je izabran Jovan Jović.

- Znam da sam preuzeo “vruć krompir“, ali spreman sam da se uhvatim u koštac s problemima. Zahvalio bih Lali i Bošku, jer su u teškim vremenima sačuvali naš Borac, kao i treneru Voji Pavloviću, koji je dao veliki doprinos očuvanju kluba - rekao je novi predsednik Borca.

Pored Jovana Jovića, članovi novog Upravnog odbora kluba iz Starčeva postali su i Zoran Manić, Darko Tomić, Stojan Radanović, Radomir Tucakov, Dragan Dobreskov i Goran Dramićanin, a po jedno mesto ostalo je za predstavnika Mesne zajednice (biće popunjeno posle izbora) i za budućeg sponzora kluba. U Nadzorni odbor su ušli Borisav Stojković (predsednik), Slobodan Jančikin i Boža Kojić. - Dugogodišnji sam član ovog kluba, bivši igrač, i svakako mi je drago da mogu da pomognem. U dogovoru s predsednikom Jovićem, pokušaćemo da zajedničke projekte sprovedemo u delo. Kao samostalni preduzetnik, daću skroman doprinos klubu, ali ću kao zamenik predsednika pokušati da privučem što više sponzora – rekao je Zoran Manić.

Prisutnima se na kraju obratio i Darko Jovičić, koji je rekao: - Odbojka je veoma ozbiljan sport, a Borac je jedan od retkih klubova s takvim kontinuitetom igranja u saveznom rangu. Hvala Lali i Bošku na svemu što su uradili, a istakao bih da ovaj klub ima i dobrog trenera koji zna svoj posao. Sportski savez nema mogućnost da određuje bilo šta, ali može da utiče na nešto. Zna se da političari odlučuju o svemu i mislim da je za Borac najbolje da ima dobar odnos s Mesnom zajednicom. Novom rukovodstvu želim mnogo uspeha u radu i savetujem mu da bude uporno u svojim nastojanjima.

Sala starčevačke Mesne zajednice bila je ispunjena pozitivnom energijom. Pred Borcem je još mnogo izazova...

ARHIVA: BROJ 218

ARHIVA: BROJ 217

ARHIVA: BROJ 216

ARHIVA: BROJ 215

ARHIVA: BROJ 214