Fri04192024

Azurirano03:37:23 PM GMT

Vesti iz Starčeva…

  • PDF

* Skupština grada Pančeva usvojila je predlog Mesne zajednice Starčevo o izmeni naziva Grobljanske ulice u Ulicu kestenova. Građanima će u novim dokumentima od sada stajati i novi naziv ulice, a MZ Starčevo je već izdala nalog JKP-u “Starčevac“ da pripremi sadnju aleje kestenova u ulici koja nosi novi naziv.

* Skupština grada Pančeva usvojila je i novu odluku o mesnim zajednicama na teritoriji Grada. Po novoj odluci a na predlog Mesne zajednice Starčevo, nakon narednih izbora organ mesne zajednice više se neće zvati savet, nego skupština mesne zajednice. Takođe, utvrđeno je da mesne zajednice mogu imati svoj praznik i zvanično, tako da će praznik Starčeva biti Ognjena Marija.

* Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu Vlade AP Vojvodine odobrio je sredstva u iznosu od 800.000 dinara za poboljšanje sportske infrastrukture u Starčevu. Ovim sredstvima biće rekonstruisane svlačionice na Opštinskom stadionu.

* Zbog lošeg stanja dela Partizanske ulice (rekonstruisano je dve trećine ove prometne ulice dok poslednja godinama čeka da se PIK odluči i pomogne), Mesna zajednica Starčevo je naručila sanaciju koja će biti obavljena čim vremenski uslovi to dozvole a za ovaj posao je obezbeđeno 200.000 dinara.

* JKP “Starčevac“ će u narednom periodu izvršiti krečenje ambulante. Sredstva je obezbedila Mesna zajednica Starčevo.

* MZ Starčevo pokrenula je inicijativu da se deo Ulice Pančevački put pretvori u radnu zonu. To se odnosi na parcele sadašnjeg preduzeća “Ras“.