Thu12122019

Azurirano10:21:21 AM GMT

Back AKTUELNO ::: DRUŠTVO AKTUELNO ::: DRUŠTVO PODELJENO 300 NOVOGODIŠNJIH PAKETIĆA

PODELJENO 300 NOVOGODIŠNJIH PAKETIĆA

  • PDF

Deda Mraz u Starčevu
Na Trgu neolita, u prazničnoj atmosferi i uz novogodišnje pesmice, Deda Mraz je podelio paketiće najmlađim meštanima Starčeva. Uz pomoć Baka Mrazica, mališani su žurili da što pre dođu do svojih poklona. Ove godine pripremljeno je 300 paketića, što je više nego prošle godine. Novac za paketiće obezbedili su privrednici iz Starčeva i Mesna zajednica.

A dok su čekali na red za poklone, mališani i njihovi roditelji mogli su da se zagreju uz tople napitke i vruće krofne. Novina ove godine je i Deda Mrazova kućica, koja je ukrašena i stajaće i ubuduće na Trgu. Ispred kućice su i Deda Mrazove saonice.

Inače, Trg neolita je svečano ukrašen i zaista lepo izgleda, a nedostaje još samo sneg. Svi koji su bili na Svetog Nikolu na Trgu neolita, mogli su da u punom sjaju uživaju i u fontani koja je puštena u rad.

Čemu gužva, rođače?

Prošle godine paketići su podeljeni u miru i slozi. Ove godine, nešto je ušlo u ljude, te se stvori neopisiva gužva koja ostavi loš utisak. Zašto se ljudi nisu družili, zašto staviše ispred sebe potrebu jedino da se uzme (otme) paketić, nije jasno...

Bilo kako bilo, utisak je delimično ukaljan stampedom ka Deda Mrazu i paketićima, te će se sledeće godine Deda Mraz zaštititi gvozdenom ogradom (onom za velike koncerte), pa neka je to na štetu celog svečanog događaja, ali će se bar strasti smiriti, a najmlađi videti Deda Mraza, slikati se s njim i dobiti dar.

Takođe, paketiće će sledeće godine dobiti isključivo DECA, a ne bake i deke koji su se neumorno utrkivali ko će pre do Deda Mraza. I to deca koja veruju u Deda Mraza, a ne tinejdžeri koji ove godine ugrabiše paket pred malom decom.

Darodavci

Paketić i koji su podeljeni deci sadržali su po jednu društvenu igru i mnoštvo slatkiša. Društvenu igru je donirala Mesna zajednica Starčevo, a novac za slatkiše (100.000 dinara), prikupljen je od dobrih starčevačkih privrednika. Donirali su: Ras d.o.o, Merac skele, Panon trejd d.o.o, kiosk Rafaelo, G.S.Z.R. Astor, Kafe Diavolo, kombi prevoznici Siti ekpres, Ćira sprinter i Slavković, Eko impuls, JKP Starčevac, restoran Đeram, picerija Meks, Dom kulture, Market S, Veterinarska stanica Minić, Turistička agencija Plana Turs, Menjačnica Euro Tim, restoran Kod Andre, STR Lukić, Starčevačke novine i benzinska pumpa Rafaelo Petrol.

ARHIVA: BROJ 214

ARHIVA: BROJ 213

ARHIVA: BROJ 212

ARHIVA: BROJ 211

ARHIVA: BROJ 210