Mon01272020

Azurirano10:21:21 AM GMT

Back AKTUELNO ::: DRUŠTVO AKTUELNO ::: DRUŠTVO ZASEDAO SAVET MESNE ZAJEDNICE STARČEVO

ZASEDAO SAVET MESNE ZAJEDNICE STARČEVO

  • PDF

Usvojen budžet za 2012. godinu
Tokom decembra meseca održane su dve sednice Saveta Mesne zajednice Starčevo. Na prvoj, odbornici su se najpre izjašnjavali o zahtevu Odbojkaškog kluba “Borac“ o tome da li i u narednoj godini treba dati lokal (kafić “Volejbol“) na upravljanje odbojkašima, pa je tako i odlučeno. To će, pored planiranih pola miliona dinara za OK “Borac“ u narednoj godini, biti dotacija ovom sportskom kolektivu od strane Mesne zajednice.

Zatim se prešlo na razmatranje zahteva građanina Gorana Milanovića iz Vojvođanske ulice, a u vezi rada proizvodnog pogona preduzeća “Ras“. Savet je formirao komisiju u sastavu: Milan Antonijević, Jova Bajer i Mićo Jakovljević, koja će pokušati da posreduje u rešavanju problema. Zatim je Savet doneo odluku o povećanju cena usluga koje pruža JKP “Starčevac“ i to za 6%.

Doneta je odluka o organizovanju proslave Svetog Nikole i podele paketića, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu je odobren iznos od 20.000 dinara za potrebe obeležavanja jubileja a doneta je i odluka o tome da se, kada bude bilo sredstava, postave stubovi za rasvetu u prosecima JNA - Proletnja, Baštenska - Borisa Kidriča i Pančevački put - Matije Gupca.

Na narednoj sednici usvojen je finansijski plan za narednu godinu. Iako se od Grada tražilo oko 50 miliona, stiglo je samo 17,5 tako da će povećanje u odnosu na budžet za 2011. godinu biti svega 3,5% ili oko 550.000 dinara. Dakle, budžet MZ Starčevo za 2012. godinu biće otprilike jednak ovogodišnjem i po prihodnoj i po rashodnoj strani. Od gradskih para se ne očekuju veće investicije. To se očekuje od Pokrajine. Od sredstava koja prebacuje Grad, za investicije će biti odvojeno 3,5 miliona (opremanje Trga, stadion, parking ispred SPC), održavaće se postojeći nivo komunalnih delatnosti, pa će tako JKP “Starčevac“ potrošiti oko 6,5 miliona. Na sport otpada 2,6 miliona (svi sportski klubovi su uključeni a najviše fudbalski sa milion i odbojkaški klub sa pola miliona dinara) a na kulturu 1,5 (koncert na stadionu i “Dani druženja“, festival tamburaša...). Finansiraće se informisanje, paketići za bebe, a odvojena su i sredstva za rad udruženja građana.

ARHIVA: BROJ 214

ARHIVA: BROJ 213

ARHIVA: BROJ 212

ARHIVA: BROJ 211

ARHIVA: BROJ 210