Fri04262024

Azurirano10:21:21 AM GMT

Back Home

Rade Radoičić, predsednik KUD-a “Neolit“:

  • PDF

- Godina 2011. sa stanovišta KUD-a “Neolit“ bila je veoma uspešna, uzimajući u obzir činjenicu da je Društvo u toj godini osnovano. Taj uspeh se ogleda u: okupljanju velikog broja članova (više od 200) i sticanju neuporedivo većeg broja simpatizera, učešću na velikom broju koncerata od kojih su dva humanitarnog karaktera, na šta smo posebno ponosni, saradnja sa drugim kulturno-umetničkim društvima kao i podizanje kulture u našem mestu na znatno viši i aktivniji nivo.

Želim da istaknem da sav taj entuzijazam i postignuti rezultati ne bi mogli da se realizuju bez nesebične pomoći i pune podrške Mesne zajednice na čelu sa gospodinom Petrom Andrejićem, kao ni bez finansijske pomoći Saše Nikića, vlasnika kompanije “Merac“. Naravno ne smemo zaboraviti ni podršku direktora doma kulture Vidomira Jelesijevića.

Sav taj rad krunisan je koncertom održanim 10. decembra pred prepunom salom Doma kulture, što dokazuje da su stanovnici Starčeva prepoznali značaj i vrednost postojanja i delovanja KUD-a “Neolit“. To predstavlja ogromnu satisfakciju i daje signal da još intenzivnije i vrednije radimo. U ostalom KUD- “Neolit“ je vlasništvo svih stanovnika Starčeva.

U 2012. godini Uprava KUD-a “Neolit“ čiji dosadašnji rad mogu da okarakterišem kao veoma konstruktivan i koordinisan, uložiće maksimalnu energiju i iskoristiće sve raspoložive kapacitete na intenziviranju razvoja KUD-a i kulture uopšte. Uspostavljanje saradnje sa drugim kulturnim organizacijama kako u zemlji tako i u inostranstvu i kao najbitnije, nastojaćemo da prenesemo dobra glas našeg mesta Starčeva, koje važi za izuzetno progresivnu i organizovanu zajednicu.