Wed04242024

Azurirano10:21:21 AM GMT

Back Home

Radomir Aritonović, predsednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva:

  • PDF

DVD Starčevo je 2011. godinu završilo uaspešno. Svi zacrtani ciljevi planom i programom su ostvareni. Najznačajnije aktivnosti koje je DVD realizovao u 2011. godini su: sprovođenje preventivnih mera zaštite od požara u naseljenom mestu; operativno učešće u gašenju požara; priprema takmičarskih ekipa i učešće na takmičenjima u organizaciji OVS-a Pančevo; dežurstvo za vreme žetve i aktivno učešće u sprovođenju preventivnih mera zaštite od požara; održavanje vatrogasne opreme u mobilnom stanju (remont motora i centrifugalne pumpe navalnog vatrogasnog vozila); održavanje vatrogasnog doma (zamena dotrajale stolarije i krečenje prostorija vatrogasnog doma).

Ako pogledamo statistiku, lako se može utvrditi da smo od svih naseljenih mesta u gradu imali najmanje požara, što ukazuje da smo dobro radili na sprovođenju preventivnih mera ZOP-a, kao i da je svest naših građana sa aspekta zaštite od požara na mnogo višem nivou od žitelja okolnih naseljenih sredina.

Planovi za sledeću godinu: preventivni rad na sprovođenju mera i edukaciji građana iz oblasti ZOP-a; prijem novih članova (omasovljavanje društva); obuka članova društva iz oblasti ZOP-a, održavanjje opreme u mobilnom stanju; rešavanje imovinsko-pravnih odnosa nepokretne imovine DVD-a i izrada projekta radi učešćša na konkursu za adaptaciju vatrogasnog doma kod Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Svim žiteljima Starčeva želim srećne novogodišnje i božićne praznike.