Wed04242024

Azurirano06:47:19 PM GMT

Back KULTURA KULTURA Škola sve zanimljivija

Škola sve zanimljivija

  • PDF


Oni koji vole da se bave sportom imali su priliku da se nadmeću sa učenicima susednih naseljenih mesta u odbojci, košarci i šahu. Pored njih i nastavno i vannastavno osoblje škole odmerilo je snage sa kolegama iz dolovačke osnovne škole u stonom tenisu, odbojci i košarci. Dolovci su ovoga puta bili bolji. U predhodne dve srede u školi su organizovana zanimljiva i nesvakidašnja dešavanja. Prvo je na dan tolerancije 16. 11. došlo do zamene učenika i nastavnika, pa su tako na jedan dan učenici predavali i propitivali nastavnike dok su nastavnici i poneki roditelji mirno sedeli u klupama i “glumili“ đake. Uloge su bile tako ozbiljno shvaćene pa su đaci bili dobri predavači i pored toga što su im nemirni nastavnici i roditelji povremeno ometali čas. Sledeće srede je održan okrugli sto posvećen ocenjivanju na kome su se đaci poneli iznenađujuće zrelo i odgovorni i nakon diskusije usaglasili stavove oko načina ocenjivanja sa svojim nastavnicima.

Troje učenika škole koji su pokazali najbolje znanje iz biologije i hemije nagrađeni su sedmodnevnim boravkom na Divčibarama gde su se još bolje upoznali sa gradivom iz ova dva predmeta i geografijom.

Sve u svemu neki će poželeti da se ponovo vrate u školske klupe mada to nije moguće ali će zato našim učenicima biti interesantnije uz ovaj program “žive škole“ koji je osmislila i sprovodi u saradnji sa celim kolektivom direktorka Snežana Antonijević.