Thu01182018

Azurirano09:26:14 PM GMT

Back AKTUELNO ::: DRUŠTVO AKTUELNO ::: DRUŠTVO STARČEVO U DOLINI JORGOVANA

STARČEVO U DOLINI JORGOVANA

  • PDF

Naš, a svetski događaj
U okviru projekta “Srbija, zemlja jorgovana“, u petak, 7. oktobra, u Pančevu, Starčevu i Jabuci zasađeno je 500 mladica ove plemenite i dugovečne biljke. U prijatnom ambijentu kafane “Đeram“, priređivače projekta dočekali su predstavnici Starčeva na čelu sa Živom Đurišićem, predsednikom Saveta Mesne zajednice, devojkama u narodnim nošnjama iz KUD-a “Neolit“ kao i veliki broj građana i mališana. Uskoro je u svojstvu promoterke na lice mesta pristigla i najlepša žena Srbije za 2011. - Milica Tepavac. I dok se orila vesela graja, a mnogi uspevali da dobiju autogram ili mogućnost da se fotografišu s misicom, organizatori manifestacije su delili “Ljubičanstvene balone“ i trake svima koji su želeli da zasade baš svoj jorgovan u parkiću na Pančevačkom putu.

Ulogu domaćina ali i organizatora ove manifestacije, poslanik Petar Andrejić, ovom prilikom je izjavio:

- Danas sadimo oko 200 mladica, praveći na taj način zelenu aleju na samom ulazu u naše mesto. Želimo da u okviru komunalnih radova postupno ozelenimo Starčevo i potrudimo se da ono postane ekološka oaza.

Inspiratorka manifestacije i vlasnica kompanije “Mis Srbija“ Vesna da Vinča (nekada Jugović) doživLjeno je sumirala sledećim rečima:

- Zadovoljna sam što smo posadili nove doline jorgovana, tačnije pet stotina stabala. Zahvaljujem svima koji su vezali ljubičanstvenu mašnu na svoj jorgovan.

Akciju su uveličali i neverovatni gosti, pre svih knez Aleksandar Pavlov Karađorđević, princeza Barbara od Lihtenštajna i Satiš Sikha, jedan od najvećih humanitaraca na planeti, poznat po tome što je usvojio preko 683 hendikepirana deteta. Tog dana u Starčevu su bili i voditeLjka Biljana Lukić, pevač Ognjen Radivojević kao i uvek nasmejana legendarna glumica Rada Đuričin, koji su posadili svoje jorgovane.

Mis Srbije Milica Tepavac plenila je svojom raskošnom spoljašnošću i uglađenim manirima, a za SN je izjavila: - Počastvovana sam učešćem u ovoj akciji i želim da od sveg srca zahvalim Starčevcima, naročito mnogobrojnoj deci, koja su najzaslužnija za ostvarenje ove plemenite ideje. Jorgovani će biti naš zaštitni znak, a svako novo drvo će nam doneti jedan korak ka boLjitku i biće podstrek za nove pozitivne promene.