Fri03292024

Azurirano12:18:00 PM GMT

Back KULTURA KULTURA Podrška kulturi

Podrška kulturi

  • PDF

Za projekat “Arheološko-turistički park - Neolitsko Starčevo“, pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje putem konkursa je opredelio 1,75 miliona dinara. Ugovor za realizaciju ovog projekta potpisali su pokrajinski sekretar za kulturu i javno informisanje, Milorad \urić i gradonačelnica Pančeva, Vesna Martinović. Oni su, takođe, potpisali i ugovore o sufinansiranju još četiri projekta iz oblasti zaštite kulturnog nasleđa u AP Vojvodini. Ukupna vrednost svih projekata je 2.670.000 dinara.

Pokrajinski sekretar je tom prilikom podsetio da ovo nisu svi odobreni projekti u gradu Pančevu, nego samo čija relaizacija je u ovom periodu godine i naglasio: “Važno je da gradovi u Vojvodini uz pomoć kulture urade što je više moguće u oblasti brendiranja samog mesta. Posebno su značajni projekti koji se odvijaju u selima i manjim sredinama, kao što je ovde slučaj sa Starčevom“.

Ove godine su podržana 43 projekta iz Pančeva, a za njih je Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje izvdojio 8.893. 000 dinara.

Za projekat neolitskog naseLja i Grad Pančevo je izdvojio sredstva i to u iznosu od milion dinara. Uskoro će početi i projektovanje naseLja.